Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Závod štafet ovládli v dramatickém závěru Rusové, Češi byli devátí

Annecy (Francie) – Drama až do posledních metrů se šťastným koncem pro Rusko. Tak vypadal závod mužských štafet ve francouzském Annecy. Přitom dlouho se zdálo, že pro jasné vítězství si jedou Němci, ale výborný finiš Antona Šipulina nakonec rozhodl o triumfu ruských biatlonistů. České kvarteto ve složení Kristejn, Soukup, Krčmář a Moravec obsadilo konečnou devátou příčku.

Anton Šipulin
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Čeští biatlonisté se stejně jako minulou sobotu mohli pyšnit výbornou střelbou. Každý člen štafety pouze jednou dobíjel, což je bilance, které se dokázalo vyrovnat v dnešním závodě pouze Švýcarsko.

Oproti Hochfilzenu nahradil nejzkušenějšího reprezentanta Zdeňka Vítka Kristejn, jenž štafetu rozjížděl a Soukupovi předával na desátém místě. Soukup si o jednu pozici pohoršil, nicméně Krčmář na třetím úseku vrátil české kvarteto do elitní desítky a finišman Moravec už deváté místo bez problémů udržel.

Češi ztratili 2:41 minuty na vítězné Rusko, jež díky Antonu Šipulinovi na posledním úseku porazilo těsně o tři desetiny sekundy Německo s finišujícím Simonem Schemppem. Třetí skončilo Rakousko.

Závod SP v biatlonu v Annecy (Francie):

Muži - štafeta 4x7,5 km: 1. Rusko (Čerezov, Loginov, Garaničev, Šipulin) 1:14:01,8 hod. (0 tr. okruhů + 5 dobíjení), 2. Německo (Lesser, Birnbacher, Peiffer, Schempp) -0,3 (0+5), 3. Rakousko (Sumann, Mesotitsch, Landertinger, Eder) -26,8 (0+7), 4. Švédsko -28,5 (0+8), 5. Norsko -32,2 (0+8), 6. Francie -1:06,9 (0+9), ...9. ČR (Kristejn, Soukup, Krčmář, Moravec) -2:41,1 (0+4).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články