Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zatím z toho mám dobrý pocit, říká Krčmář před startem štafety. Poslední úsek patří Václavíkovi

Po biatlonistkách jdou na trať Světového poháru v Östersundu i štafety mužů. Česká čtyřka se ponese ve znamení jmen Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Jonáš Mareček, Adam Václavík. Očekávat se dá podobně nepříjemně mrazivé počasí jako ve středu, Češi budou chtít minimálně navázat na šesté místo svých týmových kolegyň. Přímý přenos závodu na 4 x 7,5 km sledujte od 15:05 na ČT sport a ČT sport Plus.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK/AP

Na úvod loňské sezony ve finském Kontiolahti byl český tým ve složení Mikyska, Krčmář, Štvrtecký, Mareček pátý.

Zvítězili tehdy Norové, kteří následně opanovali celý zbytek SP. Pouze na mistrovství světa v Oberhofu si pro zlato před nimi dojela čtveřice Francouzů.

Češi dokonce sahali po bronzu, nakonec brali i tak skvělé čtvrté místo, a tedy i nejlepší pozici v sezoně. Ta dala zapomenout na předchozí výbuch v Ruhpoldingu, kde bylo české kvarteto až patnácté.

Jenže Tomáš Mikyska nyní v týmu chybí kvůli operaci kolena. A je vůbec otázkou, kdy do seriálu zasáhne a zda je předpoklad, že by mohl stihnout účinkování během světového šampionátu v Novém Městě na Moravě.

Podle šéfa českého biatlonu Jiřího Hamzy je však únor příliš krátká doba na Mikyskovo zotavení.

Biatlonisté už za sebou každopádně mají první indivudální závod sezony. Krčmář mohl být po 14. místu ve vytrvalostním klání celkem spokojen, i když netrefil dva terče, což si pak hodně vyčítal. Byl prý už hlavou ze stavů spíš na trati.

"Za stojku bych si naflákal, moje blbá chyba. Všechny čtyři položky mi seděly. Na to, jak jsem se v té střelbě cítil, tak za dva je moc. Trošičku tam zklamání je, ale ve finálním výsledku to není úplně špatné," řekl v rozhovoru pro ČT sport.

"Jsem hlavně rád, že to není závod ve třetí desítce a dál, že to je kolem patnáctky. Je to i dobrý vklad do sezony a dobrý pocit pro mě," pokračoval Krčmář.

Je nám líto, video expirovalo.
Co přinesla a kolik stála modernizace Vysočina Areny?

Na lyžích se prý cítil kolo od kola lépe. "Začátek byl trochu křečovitý, v posledním kole jsem dokonce ujel Fillonu Mailletovi. To mě potěšilo a dodalo sebevědomí," dodala česká jednička.

Na 28. místě dojel v individuálu Jonáš Mareček, který chyboval jen jednou při první stojce a poprvé v kariéře se v elitním seriálu umístil v první třicítce. 

Osobní maximum si přitom vylepšil i přes nevídaný omyl, kdy odstartoval se zbraní týmového kolegy Mikuláše Karlíka (s šesti chybami skončil na 88. příčce) a při průjezdu stadionem ji musel u trenérů vyměnit. "Mrzí mě to. Aspoň to bude poučení a už se to snad nikdy nestane," řekl.

"Na jeho obranu chci říct, že Kuba, Mikuláš i Jonáš si dělali před sezonou nové pažby, které jsou od nového výrobce totožné. Člověk, který by to neznal, si řekne, že to jsou stejné zbraně," uvedl Krčmář v podcastu Bez dobíjení.

První střeleckou položku s rezervní zbraní pak zvládl Mareček čistě. "Pak už jsem se na střelbu docela soustředil, na poslední stojce už se mi hrozně klepaly nohy, takže jsem rád, že jsem to zvládl."

"Na trati to myslím bylo oproti minulému roku lehké zlepšení. Celkově až na ten průšvih se zbraní to hodnotím pozitivně. Lyže byly úplně skvělé," doplnil.

Dalším českým reprezentantům se nedělní závod střelecky už tolik nevydařil. Adam Václavík měl čtyři trestné minuty, Jakub Štvrtecký ještě o jednu víc a v konečném pořadí se seřadili na 59. a 60. místě.

"Byl to takový horší průměr. Pět chyb je moc, ani na trati to nebylo nic moc. Na tu druhou stojku jsem byl už prázdný a pak jsem se klepal," přiznal Štvrtecký pro Českou televizi.

Ve středu Tereza Voborníková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Lucie Charvátová skončily ve štafetě šesté, celkově měly ale optimisticky čtvrtý nejlepší běžecký čas. Vyhrály Norky před domácími Švédkami a Němkami. 

Östersund, kde se ještě letos pojedou sprinty a stíhačky, hlásí podobně mrazivou předpověď počasí jako při štafetách žen – tedy minimálně sedm stupňů pod nulou. Předpoklad nicméně zatím je, že by nemělo alespoň tolik sněžit.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články