Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zastávka SP v zeleném Oberhofu se blíží ke konci. Jak ji uzavře české kvarteto v masáku?

Malé množství sněhu a nečitelná střelnice, kde se do hlavní role často obsazuje silný vítr. Biatlonová elita rozhodně nemá v Oberhofu na růžích ustláno, ale i přesto sledují fanoušci od čtvrtečního odpoledne velmi zajímavé souboje. Tečku za nimi udělají závody s hromadným startem. Přímý přenos ženského měření sil sledujte od 12:20 na ČT sport a webu ctsport.cz, muži odstartují ve 14:10.

Ondřej Moravec na SP v Oberhofu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Česko bude mít v rozlučkovém masáku v Oberhofu čtyřnásobné zastoupení.

Mezi ženami se sice kvalifikovaly Eva Kristejn Puskarčíková, která ve sprintu obsadila 17. místo, Lucie Charvátová a pochopitelně také Markéta Davidová. Jenže na poslední chvíli se kvůli nachlazení musela prvně jmenovaná odhlásit.

Desátá biatlonistka celkového hodnocení SP Davidová skončila ve čtvrtek až třiadvacátá, což kousala těžce. "Nevím, co se děje. Málem jsem na trati umřela. Nevím, proč to bylo takhle špatné," řekla rodačka z Janova nad Nisou po závodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy biatlonistek po štafetě v Oberhofu

Náladu si navíc nespravila ani v sobotní štafetě, kde nejprve třikrát dobíjela vleže a po stojce musela absolvovat dvě trestná kola. "S mou běžeckou formou po Vánocích si tohle nemůžu dovolit, protože to nejsem schopná doběhnout," uznala.

V předchozím závodu s hromadným startem v Le Grand Bornand skončila Charvátová jedenáctá, Kristejn Puskarčíková patnáctá a Davidová dvaadvacátá. Ve francouzském středisku suverénně zvítězila Tiril Eckhoffová z Německa před Italkou Dorotheu Wiererovou.

Prorazí v masáku Moravec či Krčmář?

Loučení s Oberhofem čeká také Ondřeje Moravce a Michala Krčmáře.

Prvně jmenovaný dokončil sprint jako jedenáctý zejména díky stoprocentní střelbě. "Se dvěma nulami se dal udělat super výsledek, přestože běžecky to pořád není žádná sláva. I když se to u mě pomaličku zlepšuje," komentoval český reprezentant, jehož sezonním maximem byla doposud sedmnáctá pozice ve vytrvalostním měření sil v Östersundu. 

Krčmář zaváhal u terčů hned čtyřikrát a dojel až sedmapadesátý, ale ve štafetě, kterou Moravec neabsolvoval, se výrazně zlepšil. Na trati totiž doslova letěl a zapsal čtvrtý nejrychlejší čas. 

"Už ve čtvrtek jsem se na lyžích cítil dobře a bavilo mě to i tentokrát," hodnotil osmadvacetiletý biatlonista, jenž v minulém masáku v Le Grand Bornand obsadil 25. místo. Vítěz Johannes Thingnes Bö z Norska v Oberhofu z rodinných důvodů schází. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články