Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Zase čtvrtý? Stane se, smál se Moravec. Přes Vánoce bude klidnější

Nové Město na Moravě – Vynikající čtvrté místo Ondřeje Moravce ze závodu s hromadným startem je pro něj hlavně uklidněním a také znamením, že "na to furt má". Dvaatřicetiletý biatlonista je rád, že si mohl spravit náladu po stíhacím závodu, během něhož upadl a zlomil si malorážku. Lepší pocit v 'masáku' mu dodal i fakt, že s ní dnes mohl dál závodit.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Loskot

Moravec děkoval především Josefu Šenberkovi, který mu pažbu přes noc spravil. "Slepil to najednou, to bylo pozitivní, že to šlo dobře. Něco málo tam chybělo, to se dotmelilo, navíc v záloze jsem měl další dvě pažby. Byly tam různé varianty, ale primárně jsem chtěl tuhle," přiznal.

Poté co pro něj stíhačka poškozením pažby víceméně předčasně skončila, byl psychicky dole. "Mrzelo mě to hrozně. Cítil jsem se totiž dobře, střelecky jsem si věřil. Dnes jsem do toho šel s tím, že je to nový závod, od nuly," řekl Moravec, který si v Novém Městě splnil cíl už osmým místem ze čtvrtečního sprintu. "A navíc mě to možná včera i pomohlo. Fakt jsem měl dnes docela dost sil, ve druhé půlce závodu jsem se cítil dobře. Jsem rád, že jsem se s tím dokázal srovnat," popsal.

Je nadšený z atmosféry, kterou za čtyři dny vytvořilo na Vysočině více než 120 tisíc diváků. "Lidi jsou úplně šílený, bláznivý. Za to, co se dělo včera při střelbě, kdy skandovali moje jméno, jim patří uznání. I když to dnes není do tří, doufám, že jsem se jim tímhle výsledkem odvděčil," řekl Moravec, který byl běžecky pátý nejrychlejší, na stojkách druhý. Závod opět s velkým přehledem opanoval Martin Fourcade.

V aréně měl velkou podporu. Hned po závodě se běžel obejmout s manželkou a dcerou. "Ta chudák spala, takže já ji viděl, ona ne. Jsem rád, že tady jsou. Sice se s nimi skoro nepotkám, ale užili si to. I naši jsou tady a spousta známých. Tu sobotu půlka z nich asi obrečela, tak snad je tohle taková odměna," uvedl.

Čtvrtá místa zná. Na mistrovství světa 2013 dojel právě v Novém Městě čtvrtý dokonce dvakrát – ve vytrvalostním závodu a hromadném. "Stane se, no," smál se. Teď mu 'čtyřka' dodá klid přes Vánoce. "Je to úleva," dodal.

Cítí se i lépe než v minulé sezoně. "Ale nechci to zakřiknout. Přes léto jsem trénoval líp. Teď jsem si potvrdil to, že to musím brát co nejvíc rutinně. Je vidět, že to ještě ve mně je. Dostat se mezi šest nejlepších je čím dal složitější, ale furt se to dá. To mně dodává motivaci, kterou potřebuju," řekl trojnásobný olympijský medailista ze Soči 2014.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články