Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vyvarují se Češky trestných kol? Štafetu rozjede Puskarčíková, finiš zařídí Charvátová

Jak to jen poskládat? Obsazení zůstává stejné, s pořadím však trenéři českých biatlonistek v této sezoně řádně míchají. První úsek v Oberhofu bude mít na starosti Eva Puskarčíková, po ní vyjedou Jessica Jislová, Markéta Davidová a roli finišmanky bude mít podobně jako v Hochfilzenu Lucie Charvátová. Přímý přenos startuje na ČT sport a webu ctsport.cz ve 14:30.

V této sezoně skončily Češky dvakrát jedenácté. Za nepovedená umístění mohly především nepřesné střelby. V Kontiolahti musely biatlonistky na sedm trestných kol, v Hochfilzenu "jen" na tři.

Hned šest z celkových deseti okruhů má na svědomí Charvátová. Poslední sprint v Oberhofu však nepokazila, když minula jen dvakrát.

"Malé pozitivum, které se, doufám, bude jen v dobré obracet. Je to pro mě neskutečně těžká sezona, vůbec se mi nedaří. Jsem z toho psychicky na dně. Jsem ráda, že příležitost stále dostávám a doufám, že je to na dobré cestě," prohlásila ve čtvrtek s nadějí v hlase Charvátová.

Po letech se na prvním úseku představí Puskarčíková. Naposledy rozjela týmový závod na mistrovství světa v Östersundu v roce 2019 a nedopadlo to vůbec dobře: 450 metrů navíc hned po první ležce znamenal konec všem nadějím.

Dva roky poté? Puskarčíková hledá běžeckou pohodu. Se svým výkonem na trati ve čtvrtečním sprintu nebyla vůbec spokojená.

"Připadám si, jako bych měla o sto kilo víc. Nemám vůbec sílu zrychlit přechody a zafinišovat," popsala Puskarčíková, kterou potěšila alespoň slibná bezchybná střelba.

České barvy mohou v této sezoně spoléhat na střelecké výkony Jislové, která pokud už musela dobíjet, pak to udělala s jistotou. Davidová zase patří momentálně mezi nejrychlejší běžkyně.

Zálusk na vítězství si budou tradičně dělat Norky, Švédky či Francouzky. Bez šancí nejsou rozhodně ani domácí Němky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články