Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vytrvalostní závod pojede i oslabený Moravec. Síly ztrácím strašně rychle, posteskl si

Ve slovinské Pokljuce je na programu úvodní vytrvalostní závod biatlonistů v sezoně. Ve startovní listině s číslem 6 figuruje také Ondřej Moravec, který kvůli žaludečním problémům musel vynechat nedělní smíšenou štafetu. Doplní ho i Michal Šlesingr s číslem 43, Michal Krčmář (72), Tomáš Krupčík (81) a Adam Václavík (89). Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 13:45.

Ondřej Moravec
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ondřej Moravec v úterý absolvoval přece jen ostřejší trénink než v pondělí a na start by měl být relativně připraven. "S tím, že bohužel budu moci zvolit takové tempo, abych to vydržel celou dobu. Vyzkoušel jsem si, že síly ztrácím strašně rychle," posteskl si po tréninku Moravec.

V prvním individuálním klání sezony se znovu očekává velká bitva titánů. Martin Fourcade versus Johannes Bö. V minulé sezoně totiž skončil souboj o malý křišťálový glóbus za disciplínu neobvyklou remízou.

Je nám líto, video expirovalo.
První vytrvalostní závod biatlonistů: uzdravený Moravec a bitva Fourcade vs. Bö

"Už minulý rok to bylo v prvním závodu v Östersundu drama až do poslední střelby. Vsadím se, že to letos bude stejné, tedy doufám," uvedl Johannes Bö, který ale zdaleka neprožil ideální letní přípravu.

Fourcade si oťukal závodní tempo už v mix štafetě a věří hlavně v lepší běh. "Budu se muset hodně soustředit na střelbu a doufám, že dám víc energie do individuálního závodu," zdůraznil.

"Může to být jejich souboj, ale taky se může objevit někdo nový. Je tady nová sezona, noví závodníci, tedy ne noví, ale závodníci se zlepšují, každý může překvapit," uvedl trenér Norska a bývalý kouč Martina Fourcada Siegfried Mazet.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články