Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vytrvalostní závod čeká biatlonistky. Davidová znovu zaútočí na čelo

Program závodů v Östersundu pokračuje. Na řadě je klání nejlepších biatlonistek ve vytrvalostním závodě. Komu se na švédské půdě bude dařit nejlépe? Přímý přenos sledujte od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Biatlonový areál v Östersundu
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

V Östersundu se už jednou radovala Dorothea Wiererová – zopakuje Italka svůj triumf a přidá další vítězství? Ve sprintu však Wiererové nebyla daleko ani bronzová Markéta Davidová, která si brousí zuby na další cenný kov. Může přijít ve vytrvalostním závodě.

"Bylo to hrozně těžké, asi jsem se uhnala první dvě kola. Nejelo se mi nijak extra dobře, jsem ráda že jsem vůbec dojela," prohlásila po bronzovém úspěchu s úsměvem v cíli bronzová medailistka.

Kromě Davidové budou v akci i další české závodnice. Veronika Vítková, Jessica Jislová, Lucie Charvátová i Eva Kristejn Puskarčíková si také připnou startovní číslo a vyrazí na náročnou trať. Jaké budou jejich výsledky?

Závod může ovlivnit i zhoršená kvalita trati, kterou poznamenaly zvýšené teploty v Östersundu. "Nejvíce se to bude bořit v největším kopci," poznamenal trenér Jiří Holubec.

Přímý přenos vytrvalostního závodu sledujte od 15:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články