Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vytrvalostní závod biatlonistů v Pokljuce zhatila mlha

Úvodní závod biatlonistů v Pokljuce v nové sezoně se odkládá. Na arénu v srdci Julských Alp se snesla hustá mlha a jury rozhodla o přesunutí vytrvalostního klání na čtvrtek od 10:15. Odpoledne od 14:15 pak pojedou biatlonistky. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Simon Schempp na SP v biatlonu
zdroj: AP autor: Alexey Filippov

Mlha komplikovala především situaci na střelnici. Závod měl začít ve 14:15, rozhodčí start posunuli na 14:35, ale ještě předtím ho odvolali.

"Vytrvalostní závod je velmi dlouhý a stmívá se, což by nebyla dobrá kombinace pro to, aby se závod odjel. Nemohli jsme garantovat pro všechny stejné podmínky," vysvětlil ředitel závodu Borut Nunar.

Mezi 110 startujícími se měla představit i česká pětice Ondřej Moravec, kterého minulý týden trápily žaludeční problémy, Michal Šlesingr, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík a Adam Václavík.

"Střílet by se podle mě dalo. Největším problémem je asi to, že za dvě hodiny zapadá slunce. I když dnes nemá co zapadat. Pro konec startovního pole už by to nebylo regulérní," uvedl Krčmář. "Pro mě je to dobře, jeden den navíc nabrání sil určitě pomůže, doplnil Moravec.

Sportovní ředitel Ondřej Rybář si na vlastní kůži vyzkoušel, jaké je to pohybovat se v mlze po trati. "V Pokljuce není trať osvětlená, to je hlavní problém. Kdyby se postupem času smíchala mlha a tma, tak by z toho byl neregulérní závod," řekl Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Vytrvalostní závod mužů v Pokljuce byl odložen
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články