Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Výsypka u Lomnice ožívá. Budou na ní řádit mladí biatlonisté

Dva roky stará myšlenka se stala skutečností. Na rekultivovaných pozemcích na výsypce u Lomnice na Sokolovsku vzniká sportovní areál pro biatlon a menšinové sporty. Buduje ho sportovní klub Biatlonové centrum mládeže Krušné hory.

Mladí biatlonisté v novém areálu u Lomnice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"V areálu se chceme zaměřit i na podporu menšinových sportů, například in-line bruslení, jízdy na kolečkových lyžích, běžecký kros v jakékoliv podobě, fitness aktivity v přírodě, některé netradiční míčové hry a další společenské a soutěžní aktivity," uvedl předseda klubu Pavel Petřík.

Původní idea se zrodila na podzim roku 2018. "Po řadě jednání se nám podařilo dohodnout symbolický pronájem pozemků se Sokolovskou uhelnou a také části pozemků od sousedního sportovního klubu SKP UNITOP Sokolov. První úpravy areálu začaly již v loňském roce a šlo hlavně o zemní práce. Stavba zázemí klubu se rozeběhla až po uvolnění opatření proti covidu-19," popsal člen výboru klubu Petr Tomášek.

Biatlonové centrum mládeže na výsypce u Lomnice
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Ačkoli v klubu sportují děti z celého Sokolovska, přímou podporu projektu sportovního areálu zatím daly spíše menší obce, Dolní Rychnov nebo Lomnice. Klub také letos požádal o krajské dotace na sportoviště, které by mohly pomoci s budováním areálu. Na realizaci plánů by klub potřeboval asi 550 000 korun.

Areál B. C. M. arény se rozprostírá na ploše přes 80 000 metrů čtverečních. Vzniknou zde běžecké okruhy v několika délkách a střelnice pro vzduchové zbraně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články