Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vystřídá radost opět radost? Charvátová může ve stíhačce vyletět ještě výš

Biatlonový program Světového poháru v Ruhpoldingu uzavřou stíhací závody. Česká pozornost bude upřena především na Lucii Charvátovou, která odstartuje z velice slibné osmé pozice, což je dosud nejlepší výsledek Češek v sezoně. Reprezentanti se ani v pátém sprintu sezony nevešli v sobotu do první dvacítky. Na bodech byl jedině devětadvacátý Michal Krčmář. Posune se vpřed? Přímé přenosy sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 12:25 a 14:40.

Lucie Charvátová
zdroj: ČTK/AP

"Je to krásné. I na ta svá stará kolena jsem prostě ještě jela. Mám z toho obrovskou radost," řekla Charvátová, která měla také sedmý běžecký čas.

"Měla jsem zatmění. Od začátku jsem jela rychle, bála jsem se, že jsem to přepálila. Trochu jsem kontrolovala tepy před střelbou. To jsem ještě pohlídala a v posledním kole jsem jela, seč mi síly stačily," doplnila v rozhovoru pro ČT sport.

"Už po ležce mi hlásili, že jedu dobře, takže jsem to cítila. Podložky byly namrzlé, takže než jsem se uvelebila do té polohy, chvíli to trvalo. Možná jsem konečně dospěla do zkušeností, že jsem si to opravdu hlídala," vyprávěla.

U čtvrté rány prý znejistěla, odkládala ji, ale stejně ji strhla. "Zaplať pánbůh, že do té páté jsem se srovnala," podotkla Charvátová, která na první Norku Ingrid Tandrevoldovou bude ve čtyřpoložkové stíhačce ztrácet něco málo přes tři čtvrtě minuty.

Tereza Voborníková skončila po čisté střelbě ve sprintu devatenáctá, Jessica Jislová dojela po jednom netrefeném terči o dvě příčky za ní. Mimo bodovanou čtyřicítku skončila jen Markéta Davidová, která byla po dvou trestných kolech šestačtyřicátá.

Davidová chybovala už na první položce, kde minula poslední terč. Bezchybná nebyla ani vestoje a potřetí ve sprintu v této sezoně nebodovala.

"Do závodu jsem šla s tím, že jsem měla nějaké cíle, které jsem si chtěla splnit. Ani nebyly výsledkové jako spíše pracovní. Něco jsem si vyzkoušela a doufám, že na tom mohu začít trochu stavět. Nebo se ujišťovat v tom, že ne všechno, co dělám, je špatně," uvedla.

Kromě Krčmáře už další Češi ve sprintu v závodě nebodovali. Jonáš Mareček doběhl po dvou trestných kolech na 49. místě, Vítězslav Hornig byl osmapadesátý a Jakub Štvrtecký obsadil po třech střeleckých chybách 79. příčku. Tomáš Mikyska do závodu po rozhodnutí kouče Michaela Málka nenastoupil.

"Závod jsem založil s jednou a stojku jsem už musel pohlídat. Měl jsem v plánu, že ji přeriskuju, ale s jednou jsem si to nemohl dovolit," řekl Krčmář, jenž bude na vítězného Nora Vetle Sjaastada Christiansena ztrácet minutu a dvacet sekund.

Po dvou vynechaných štafetách se do elitního seriálu vrátil Štvrtecký, jenže kvůli třem trestným kolům skončil z Čechů nejhůře a jako jediný se do stíhačky ani nedostal.

"Na střelnici to byla hrůza. Vůbec mi to nešlo. Nevěřil jsem si a ještě přišly dvě chyby vleže. S tím se nedá bohužel závodit," prohlásil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články