Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vysočina Arena v novém hávu otevřela brány. Pro biatlon je jednou z nejlepších na světě, věří Hamza

Vysočina Arena je v inovovaném hávu. Zrekonstruované Národní sportovní centrum v Novém Městě na Moravě slavnostně otevřel premiér Petr Fiala týden před startem očekávaného mistrovství světa v biatlonu. Modernizace areálu stála zhruba půl miliardy korun. Celé MS v biatlonu odvysílá živě ČT sport a ČT sport Plus.

"Tento areál je významným centrem zimních i letních sportů a jeho rekonstrukce byla nutná. Chci všem popřát, aby Vysočina Arena byla v následujících dnech svědkem biatlonových medailí pro Českou republiku a aby z něj měli radost i čeští občané, kteří jej budou následně využívat," řekl Fiala.

O přestřižení pásky se postarali také prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza či předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.

Areál prošel celkovou rekonstrukcí stavby z let 2005 a 2006. "Vysočina Arena potřebovala upgradovat, aby byla konkurenceschopná nejen pro biatlon, ale i běžecké lyžování a horská kola," uvedl Hamza. Hodnotu rekonstrukce vyčíslil na 487 milionů korun včetně DPH, ale bez projektových prací.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonové mistrovství světa už má svou známku

Nové jsou v areálu prostory pro závodníky a servisní týmy, v tribuně E je zázemí včetně ubytování, zcela nové jsou datové rozvody a osvětlení.

"Velký důraz jsme kladli na udržitelnost celého areálu, to se v dnešní době hodně skloňuje. Minimálně dvacet dalších let by aréna měla sloužit k pořádání světových soutěží. Tento areál se nyní řadí k nejlepším na světě pro biatlonové soutěže," řekl Hamza.

Prvním závodem světového šampionátu, jehož rozpočet se pohybuje okolo 270 milionů korun, bude ve středu 7. února smíšená štafeta.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články