Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vylepší Davidová předvánoční čtvrté místo? V Oberhofu se jedou závody s hromadným startem

Do závěrečných klání v Oberhofu zasáhne z Čechů jen Markéta Davidová. Na programu jsou závody s hromadným startem a další reprezentant, který by podle výsledků mohl jet, Michal Krmčář, se ještě do kolotoče Světového poháru po prodělaném covidu-19 nevrátil. Přímé přenosy vysílá ČT sport a web ctsport.cz. Závod mužů sledujte od 12:10, ženy vyrazí na trať po 14:30.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK autor: Libor Plíhal

Závody s hromadným startem se jedou teprve podruhé v sezoně. Před Vánoci v Hochfilzenu slavil triumf Němec Arnd Peiffer, když vypálil rybník všem favorizovaným Norům. Nejlepším z nich byl za Martinem Ponsiluomou třetí Tarjei Bö. Jeho mladší bratr Johannes má co napravovat, v Rakousku pokazil závěrečnou položku a skončil až sedmý.

Závod žen byl neméně dramatický. O vítězství bojovaly především dvě krajanky Marte Olsbuová a Tiril Eckhoffová. Za suverénkami z Norska byla třetí Dorothea Wiererová. Davidovou připravil o medaili jeden chybný výstřel na závěrečné položce a dojela čtvrtá.

Ke stupňům vítězů povede jestli ne bezchybná, tak téměř bezchybná střelba. Davidová ve sprintu musela na dvě trestná kola, což by ve čtyřpoložkovém závodu mohlo být příliš. Ve štafetě dobíjela jen jednou a opět jí to na lyžích odsýpalo.

Kolik jí zbylo v náročném programu na nesnadných oberhofských tratích sil? "Budu muset ještě nějaké najít," podotkla lakonicky po sobotním klání Davidová.

Kdo bude závodit v Anterselvě?

Dvojzastávka v Durynském lese končí a biatlonisté se přestěhují do Anterselvy. Rýsuje se už i česká sestava.

"Mikuláš Karlík, Jonáš Mareček a Tereza Vinklárková přejíždí do Arberu, kde je příští týden čekají další závody IBU Cupu. Tomáši Krupčíkovi a Milanu Žemličkovi končí karanténa, a pokud budou mít negativní PCR test, tak za týmem přicestují do Anterselvy. Tam budeme mít čtyři kluky a čtyři holky s tím, že bychom v případě potřeby na štafetu povolali někoho z Arberu," uvedl pro svazový web trenér Ondřej Rybář.

Reprezentanti, kteří onemocněli koronavirem, Michal Krčmář, Adam Václavík, Tomáš Mikyska a Vítězslav Hornig půjdou v týdnu na testy a pro jistotu absolvují i vyšetření srdce a plic.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články