Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volali na mě: Makula je na bedně, podpoř ji, smála se nadšená Puskarčíková

Neběhá jí to letos tak, jak by chtěla, náladu si proto ve vytrvalostním závodě mistrovství světa zvedla Eva Puskarčíková alespoň střelbou s jedinou chybou. A hlavně triumfem její kamarádky a spolunocležnice Markéry Davidové. "Hodně mě to potěšilo," řekla sedmatřicátá Puskarčíková. Přímé přenosy a zpravodajství z MS v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Eva Puskarčíková
zdroj: ČTK/AP

Puskarčíková v posledním kole dostala informace, jak si Davidová vede.

"Hrozně mi tam fandili a říkali: Makula je na bedně, tak ji podpoř. Tak mě to hrozně potěšilo, že aspoň někomu se zadařilo," hýřila Puskarčíková úsměvy v cíli.

Davidová je její velká kamarádka, na Světových pohárech pravidelně sdílejí jeden pokoj a během dílů elitního seriálu si čas zpestřují různými kratochvílemi.

Třeba když se o předloňských Vánocích přestrojily za anděly.

Zlato Davidové z Pokljuky ji tak velice potěšilo. "Byla jsem plná optimismu v posledním kole. Sice můj vlastní výsledek není tak zářnej, ale měla jsem radost."

Je nám líto, video expirovalo.
České ohlasy i s Davidovou po zlatém vytrvalostním závodu MS

Na střelnici nechala pouze jeden nesestřelený terč.

"Se střeleckou částí jsem určitě spokojená. Bohužel má běžecká forma letos není ideální," posteskla si.

"I s touhle střelbou to bohužel není tam, kde bych se přála, ale nemohu to momentálně vytáhnout než tou střlebou, takže za tu jedničku jsem docela spokojená," prohlásila Puskarčíková v rozhovoru pro ČT sport.

Výborně závod rozjela i její týmová kolegyně Lucie Charvátová, která po první střelbě dokonce vedla. Pak ale nasbírala celkem pět chyb a obsadila 48. příčku. 

Začátek to byl skutečně velice rychlý.

"Nebyl to záměr. Samozřejmě si uvědomuju, že dokážu vždycky vzbudit pěkné naděje ve svůj výkon, ale nejsem schopna to udržet do cíle," řekla loňská bronzová medailistka ve sprintu na MS v Anterselvě.

"Zase to dopadlo takhle. Pět chyb mě samozřejmě mrzí, kdyby to bylo o jednu míň na každou položku, je z toho pěkný výsledek," věděla Charvátová.

Je alespoň ráda, že běžecky jí to na trati sedělo.

"Takže mě těší, že jsem to udržela aspoň v takovémhle tempu. Samozrejmě odnesla to zase trošku ta střelba," doplnila.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články