Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Vítkovou s Moravcem sužují střevní potíže. Jsem z toho hodně zklamán, přiznal Rybář

Ondřej Moravec dojel stíhací závod na 18. místě silou vůle, Veronika Vítková jej ani nedokončila. Oba hlásili stejné potíže: žaludeční problémy. Zatím tak není jisté, zda se Moravec ukáže v nedělním závodu s hromadným startem. "Jsem z toho hodně zklamán," řekl sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář.

"Ondra měl po závodě křeče a průjem. Nyní se už cítí se lépe. Veronika je na tom podobně, ale navíc i zvracela," řekl lékař české reprezentace Vladimír Dobeš. Oba závodníci nyní užívají léky na zmírnění žaludečních a střevních potíží. 

"Za důležité považuji, že jsou bez teplot. Uděláme maximum, aby byli rychle v pořádku. A Ondra i ve stavu schopném v neděli závodit," dodal Dobeš.

Moravec měl žaludeční problémy už těsně před sezonou, nyní se mu vrátily. Tentokrát do týmu zavlekl infekci nejspíš někdo ze servisního týmu. "Ti to postupně začali nosit. Lítá tam toho hodně," řekla Eva Puskarčíková, ve stíhačce 50.

Jestli čtyřiatřicetiletý Moravec pojede masák, se uvidí až ráno. Po stíhačce okamžitě zamířil na hotel. "Ráno budeme chytřejší. Ondra říkal, že byl rád, že dojel do cíle a doběhl do buňky. Trochu se to s námi veze. Vedle servisáků má problémy i Anders Magnus Bratli (asistent trenéra biatlonistů, pozn. red.), ten tu nebyl dva dny," řekl Rybář.

"Myslím, že se snad do rána dá do kupy, jestli nepřijde nějaká zvýšená teplota," prohlásil asistent trenéra biatlonistek Jiří Holubec.

Vítková dokonce musela ze stíhačky odstoupit. "Po ležce to vypadalo nadějně jak byla čtrnáctá, po další položce už kluci najednou hlásili, že má žaludeční problémy, je jí na zvracení a musí to ukončit," vysvětlil Holubec.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Podle Rybáře je možné, že virus má stejnou příčinu. "Těžko říct, odkud se to vzalo, ale doufáme, že to brzo odejde," uvedla Puskarčíková. Tým dělal různá opatření, nasadil například antibakteriální gely. "Ale asi to nejde úplně minimalizovat," doplnila.

"Odpověď, zdali je příčinou jejich potíží jídlo, voda, únava nebo ještě něco jiného, zatím neznáme," prohlásil Dobeš.

Vysvětlení Puskarčíkové? "Třeba jsme jedli každý jinde různé svačiny."

Její týmová kolegyně Lucie Charvátová, která byla ve stíhacím závodu na 34. místě, přidala svůj pohled: "Tím, jak jsme měsíc všichni spolu, možná si to předáváme jeden na druhýho. Tělo je unavenější, náchylnější."

Obě jsou ale naštěstí zdravé. "Držím se, na záchod jsem zatím nepospíchala," smála se Puskarčíková. I Charvátová doufá, že závěr prvního trimestru Světového poháru přežije ve zdraví. "Zatím mě žádný neštěstí nepotkalo a doufám, že se mi zdraví udrží přes Vánoce."

Rybář nicméně neskrýval roztrpčení nad nastalou situací. "Jsem z toho hodně zklamán. Tým jako náš by to měl ustát. Máme tam hodně věcí na zlepšování a z tohohle jsem opravdu smutnej," uvedl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články