Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Vítková znovu zazářila, ve sprintu vybojovala bronzovou medaili

Nové Město na Moravě – Veronika Vítková se během dvou dnů světového poháru v Novém Městě na Moravě postavila podruhé na stupně vítězů. Po pátečním stříbru ze smíšené štafety obsadila ve sprintu třetí místo. Nejrychlejší byla poprvé v kariéře Němka Laura Dahlmeierová, která o sekundu porazila krajanku Franzisku Hildebrandovou. Vítková ztratila vinou jedné chyby na střelnici na vítězku necelých 14 sekund.

Veronika Vítková (vpravo) slaví bronzovou medaili s vítěznou Laurou Dahlmeierovou a stříbrnou Franziskuu Hildebrandovou
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Zkompletovala tak v sezoně svou medailovou sbírku ze sprintu, neboť tuto trať v Oberhofu vyhrála a v Östersundu byla druhá. Vybojovala pátou individuální medaili sezony a osmou v kariéře. Společně se štafetami má v tomto ročníku už deset cenných kovů, za život pak osmnáct ve Světovém poháru.

Přitom hned první ránu, stejně jako při páteční štafetě, na položce vleže pokazila. "Jsem spokojená, ale musím říct, že mě mrzí ta první rána, protože byla lehce uspěchaná. Úplně jsem se nesoustředila, a co mám informace, byla i hodně těsná," hodnotila Vítková po závodu.

Pak ale už všechny terče vyčistila, i díky rychlému běhu se dostala na pódium a vytvořila si výbornou výchozí pozici do nedělního stíhacího závodu.

V průběžném pořadí SP se Vítková posunula na čtvrté místo a na dohled má i třetí Valj Semerenkovou. "Já tohle v této fázi sezony úplně neřeším. Jsem ráda, že jsem od začátku sezony nevypadla z desítky, ale soustředím se na každý další závod a neřeším, jestli jsem čtvrtá, pátá nebo desátá," řekla.

Další česká biatlonistka Gabriela Soukalová vybílila prvních pět terčů a z prvního stavu odjížděla dokonce před Vítkovou. I "stojka" zprvu vypadala dobře, ale poslední ránu Soukalová podržela, chybovala a zvedla smutně oči vzhůru. Přišla tak při svém pomalejším běhu o šanci na desítku a obsadila nakonec dvacáté místo.

"Ta poslední rána mě mrzí. Snažila jsem se na ni spíš počkat, a to byla asi ta chyba. Měla jsem to tam střelit normálně v rytmu, někdy ta přemíra snahy je kontraproduktivní," řekla v cíli Soukalová, která letos neběhá jako loni. "Předvedla jsem to, na co mám. Víc po sobě chtít asi nemůžu. Ve třetím kole jsem toho už měla dost."

Eva Puskarčíková byla s jednou chybou třiadvacátá. "Měla jsem strašně těžké nohy, ale naštěstí mě lidi hnali do cíle, že mě to ještě trošku vybičovalo, ale pocitově vůbec nic moc," řekla Puskarčíková. Jitka Landová byla čtyřiačtyřicátá a Barbora Tomešová osmačtyřicátá, i ony tak postoupily do nedělní stíhačky.

Závody SP v biatlonu v Novém Městě n.Mor. (Žďársko):

Ženy - sprint (7,5 km):

1. Dahlmeierová 21:33,4 (0 trest. okruhů), 2. Hildebrandová (obě Něm.) -1,0 (0), 3. Vítková (ČR) -13,9 (1), 4. Domračevová (Běl.) -23,0 (2), 5. Dorinová-Habertová (Fr.) -26,9 (2), 6. Valj Semerenková (Ukr.) -28,8 (1), 7. Mäkärainenová (Fin.) -30,5 (3), 8. Varcinová (Fr.) -44,4 (0), 9. Dunkleeová (USA) -46,3 (1), 10. Bescondová (Fr.) -46,5, ...20. Soukalová -1:02,8 (1), 23. Puskarčíková -1:07,5 (1), 44. Landová -2:01,4 (3), 48. Tomešová (všechny ČR) -2:11,1 (1).

Průběžné pořadí SP (po 15 z 25 závodů): 1. Mäkärainenová 696, 2. Domračevová 663, 3. Valj Semerenková 547, 4. Vítková 522, 5. Hildebrandová 504, 6. Wiererová (It.) 477, ...11. Soukalová 377, 41. Puskarčíková 109, 42. Landová 105.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články