Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítková zaútočí ze třetího místa, stíhačky pojede dalších pět Čechů

Není to rozjeté vůbec špatně. Český biatlon se na začátku nového roku výsledkově chytil. Do stíhacího závodu vyrazí ze třetí pozice Veronika Vítková, z desáté pak Eva Puskarčíková. Trojici doplňuje po sprintu 43. Jessica Jislová. Ani muži nemohou reptat, Michal Krčmář byl ve sprintu devátý a Ondřej Moravec jedenáctý. Nejlepší závod sezony zajel také pětadvacátý Jaroslav Soukup. O další vítězství budou usilovat Martin Fourcade a Anastasia Kuzminová. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz. Závod žen sledujte od 11:45, klání mužů pak od 14:25.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Startovní pozice jsou výborné. Budeme doufat, že nám bude nový rok přinášet víc radostí, ale neděláme z toho ukvapené závěry," uvedl po sprintu mužů šéftrenér Ondřej Rybář.

Češi se chytli na střelnici, i když to ještě nebylo úplně stoprocentní. Ještě nepřišla čistá nula. V běžecké části se také začíná blýskat na lepší časy.

"Kontaktní disciplíny mám určitě raději než intervalové, ale o sobotní stíhačce zatím nijak zvláště nepřemýšlím. Především se budu snažit hlídat střelbu, to bude alfa a omega úspěchu," pronesla po čtvrtečním závodě Veronika Vítková, která vybojovala vůbec první umístění na stupních vítězů pro české barvy v sezoně.

Tratě nahoru dolů uprostřed Durynského lesa, zdá se, českým biatlonistů svědčí. Stíhací závody ukážou, zda nadějné výsledky nebyly jen výjimkou. "Blížíme se pozicím, na kterých se chceme pohybovat. To je myslím nejlepší zjištění sprintu," podotkl Krčmář, který v pátek zaznamenal na trati 13. nejrychlejší čas.

"Je to velká vzpruha a už po ženském sprintu nám spadl velký kámen ze srdce. Budeme se snažit dál, uvidíme. Sezona je dlouhá a hlavně nás čeká olympiáda, tam bude tlak větší," shrnul šéftrenér Rybář.

Zopakuje Kuzminová chyby z Annecy?

První pozice bude hájit Kuzminová s Fourcadem. Slovenka má před Finkou Kaisou Mäkäräinenovou luxusní více než půlminutový náskok, ale už v této sezoně dokázala podobný dárek ztratit. To když v Annecy hned na první položce udělala tři chyby a přesvištěla ji Němka Laura Dahlmeierová.

Fourcade má v patách norskou smečku. Emil Hegle Svendsen ztrácí jen osm sekund a Johannes Bö deset, a to udělal na střelnici dvě chyby. Tenhle Nor je na tom po běžecké stránce po Vánocích snad ještě lépe než před nimi. Srazit ho mohou jen a jen střelecké minely. Norskou převahu podtrhl pátým místem Johannesův bratr Tarjei, který si ve stejném závodě v Annecy polepšil o 28. příček.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články