Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vítková Vysočina Arenu zná a změnu tratě neřeší: Vím, že mám jet po zelené

Pětkrát tu závodila, třikrát stála na stupních vítězů. Veronika Vítková má s biatlonovou Vysočina Arenou v Novém Městě na Moravě, kde ve čtvrtek bude zahájen další díl Světového poháru, mnoho zkušeností. Všechny závody můžete sledovat živě na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vítková ráda vzpomíná i na sprint, v němž tady před třemi lety skončila třetí a než doběhla ze startu do cíle, svítilo sluníčko i hustě sněžilo. "Vystřídaly se tři druhy počasí během jednoho závodu," konstatovala reprezentantka.

Hodně ráda vzpomíná i na světový šampionát, který se tu konal v roce 2013, kdy se smíšenou štafetou získala bronz. Po úterním tréninku Vítková lehce pokašlávala. "Řekla bych, že zdravotně je to pořád stejný. Kašlat jsem začala dva dny zpátky, předtím to byla jen rýma. Možná to je znamení, že to jde pryč. Doufejme," řekla.  

Poslechněte si Biatlon fokus podcast před SP v Novém Městě na Moravě:

Doufala, že stejně jako v Hochfilzenu nebude mít při závodě problémy při běhu. "Tam jsem se bála, ale v závodu to nebylo znát," uvedla Vítková.  

Možná i kvůli zdravotním problémům nerozjela Vítková sezonu v Pokljuce nejlépe, ale v minulém týdnu už v Hochfilzenu doběhla ve stíhačce čtrnáctá. Teď by chtěla ještě výš. "To chce každý a lhala bych, kdybych řekla, že ne. Chci být vždy co nejvýš a odvést co nejlepší práci," řekla bronzová olympijská medailistka.    

"Je lepší a lepší, ale ještě to nebyla úplně ona. Jsem zvědavý, může udělat krok dopředu," věří Vítkové norský kouč českých žen Egil Gjelland.    

Tribuny na stadionu byly před čtvrtečním startem ještě prázdné, ale od čtvrtka do neděle by se mělo v areálu vystřídat až sto tisíc lidí. "To, že vím, jaké to tady bylo, může být lehkou výhodou. Že si můžu vzpomenout na pěkné závody, které jsem tady zažila. Ale jinak se to snažím neřešit a vytěsnit," řekla Vítková.    

Oproti předchozím Světovým pohárům a šampionátu pořadatelé změnili odjezd na tratě ze střelnice a příjezd na stadion. "Docela se mi to líbí, je to pestrý a víckrát se tady otočíme," podotkla Vítková. Na rozdíl od reprezentačních kolegyň se nezabývala tím, kudy se běží. "Vím, že mám jet po zelené," má jasno třicetiletá biatlonistka.    

Kvůli Světovému poháru v Novém Městě na Moravě nestihne páteční vyhlášení ankety Sportovec roku. Absence na slavnostním galavečeru ji ale tolik netrápí. "Je pěkné, že jsem v první desítce a budu vyhlášená, ale pro mě to není to, co bych vyhledávala," řekla o svém postoji ke společenským akcím.  


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články