Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítková upadla v tréninku. Naštěstí to není zlomenina, oddychla si

Jedno špatné došlápnutí a bylo to. Veronika Vítková při výběhu v lese upadla a zranila si levý kotník. Vyšetření neodhalilo žádnou zlomeninu, Vítková však dostala ortézu. Ta jí umožňuje omezenou zátěž. Česká biatlonistka i přes problémy odcestovala na soustředění do slovinské Pokljuky.

Veronika Vítková
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Upadla v lese u Janova nad Nisou. "Naštěstí jsem s sebou měla mobil, přítel přijel na pomoc a hned jsme odjeli na rentgen," uvedla Vítková. V první chvíli se lekla. "Noha se mi klepala, podlamovala a hlavně hodně bolela. Úleva přišla až po vyšetření, které vyloučilo zlomeninu."

I když jí zranění zkomplikovalo přípravu na blížící se zimní sezonu, trenér Egil Gjelland jí dodával optimismus. "Řekl mi, ať si vzpomenu, jak jsme přes léto s holkama tvrdě trénovaly, a zůstanu v klidu. A tak v klidu jsem," řekla Vítková.

S ortézou může dělat některá cvičení. "Mohu posilovat horní partie těla nebo se věnovat klidové střelbě," přiblížila. Otok na bolavém kotníku se postupně vstřebává. "Navíc v průběhu týdne za námi přijede do Slovinska (fyzioterapeut) Roman Karpíšek," dodala.

"Budu se s ním moci věnovat léčbě ultrazvukem, kryoterapii a různým formám rehabilitace. A když to půjde dobře, třeba už koncem týdne začnu pozvolna trénovat," plánovala optimisticky naladěná Vítková. Světový pohár biatlonistů začne 2. prosince v Pokljuce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články