Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vítková skončila ve stíhačce na ME čtvrtá, Krupčík dojel osmý

Duszniki Zdroj – Veronika Vítková skončila na mistrovství Evropy ve stíhacím závodu čtvrtá, k medaili jí chybělo téměř 16 sekund. Tomáš Krupčík skončil mezi muži osmý a neudržel šesté místo ze sprintu, i tak byl ale opět nejlepší z Čechů a zvýšil svou šanci na nominaci na mistrovství světa. Zvítězili ruští biatlonisté Alexandr Loginov a Irina Starychová, kteří v polských Dusznikách Zdroji vybojovali titul již v úvodních vytrvalostních závodech. Oba se přitom krátce před šampionátem vrátili po dvouletém trestu za krevní doping.

Sport
zdroj: ČT4

Vítková, která na kontinentálním mistrovství hledá pohodu před světovým šampionátem v Hochfilzenu, vylepšila umístění ze sprintu o tři příčky. Stejně jako v pátek minula dva terče, čímž se opět připravila o medaili.

Za vítěznou Starychovou zaostala o téměř 48 sekund. Stupně vítězů měly stejné obsazení jako v pátek, kdy vyhrála Ukrajinka Julija Džimová, která dnes doběhla druhá. Bronz získala Ruska Světlana Slepcovová.

"Po dlouhé době jsem se na trati znovu cítila silná, nepotkala mě žádná krize. Mohla jsem držet tempo po celý závod a v posledním kole jsem se ještě snažila zaútočit na třetí místo. Ale v závěrečném stoupání jsem poznala, že to už nestihnu. Dva kilometry byly málo. Každopádně z běhu mám radost," uvedla Vítková, která měla třetí nejlepší běžecký čas. "Měla jsem trefit o jeden terč víc dnes nebo už včera a celkový dojem by byl ještě lepší," prohlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítková byla na mistrovství Evropy ve stíhacím závodu čtvrtá

Krupčík na střelnici minul jednu ránu na každé z prvních tří položek, přesto málem zopakoval životní šesté místo ze sprintu. Na osmou příčku klesl až v závěrečném sjezdu.

"V posledním kopci jsem nastoupil, ujel oběma Norům a ze sjezdu do cíle mě oba zadarmo předjeli. Přitom jsem si už myslel, že šesté místo je tutovka. Ten sjezd na závěr mě hodně rozhodil, naštval. Nevím, jestli Norové měli tak skvělé lyže, nebo my tak špatné," uvedl.

Jaroslav Soukup, který se snaží potvrdit místo v reprezentačním A-týmu a zajistit si nominaci na světový šampionát, se po katastrofální střelbě propadl z jedenácté na 49. pozici.

Na první položce minul vleže jednu ránu, na druhé ležce chyboval dvakrát a naděje definitivně pohřbil při stojkách. Na obou minul shodně tři rány a závod dokončil se ztrátou téměř pět a půl minuty za vítězem.

"Dnes bylo špatně všechno. Běh i střelba. Občas se stane, že člověku nějaká položka nevyjde, ale mně nevyšla ani jedna. Už po položkách vleže jsem měl vlastně po závodě," řekl Soukup. "Jarda si tímhle zřejmě odstřelil nominaci, protože Tomáš Krupčík vypadá momentálně v lepší pohodě," připustil trenér mužského B týmu Marek Lejsek.

Loginov získal na šampionátu už třetí medaili, ve sprintu byl druhý. S téměř půlminutovou ztrátou za ním doběhl jeho krajan Jevgenij Garaničev, třetí skončil Lotyš Andrejs Rastorgujevs.

Výsledky mistrovství Evropy v biatlonu:

Muži - stíhací závod na 12,5 km: 1. Loginov 31:46,2 (1 trest. okruh), 2. Garaničev (oba Rus.) -27,8 (1), 3. Rastorgujevs (Lot.) -59,5 (4), ...8. T. Krupčík -1:34,0 (3), 31. Hošek -3:17,9 (2), 33. Kristejn -3:24,1 (4), 44. Vojík -4:30,5 (6), 49. Soukup -5:22,4 (9), 53. M. Krupčík -6:10,2 (4).

Ženy - stíhací závod na 10 km: 1. Starychová (Rus.) 30:04,4 (0), 2. Džimová (Ukr.) -19,8 (2), 3. Slepcovová (Rus.) -32,1 (1), 4. Vítková -47,8 (2), ...30. Johanidesová -4:28,6 (2), 38. Jislová -5:17,6 (5), Horká dostižena o kolo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články