Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítková s Krčmářem si na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu dojeli pro šesté místo

Šestou pozici obsadili v 17. ročníku exhibičního závodu smíšených štafet v Gelsenkirchenu biatlonisté Veronika Vítková s Michalem Krčmářem. Populární akci před více než 46 tisíci diváků na fotbalovém stadionu opanovali Italové Dorothea Wiererová a Lukas Hofer. Česká dvojice zaostala o 1:09,5 minuty.

Michal Krčmář na biatlonové exhibici v Gelsenkirchenu
zdroj: imago sportfotodienst autor: nph/Mauelshagen

Vedoucí žena Světového poháru Wiererová s Hoferem se postarali o první italský triumf v historii. Nejlepší byli už v první polovině exhibice, kterou byl závod s hromadným startem. Během závěru následné stíhačky sice Hofer vinou tří chyb při poslední střelbě přišel o luxusní náskok, ale souboj s domácím Simonem Schemppem o prvenství zvládl lépe. Předloňský vítěz Schempp s Franziskou Preussovou skončili druzí.

Třetí dojela dvojice biatlonových legend. Nor Ole Einar Björndalen s manželkou Darjou Domračevovou z Běloruska, kteří po minulé sezoně ukončili kariéru, se dostali na stupně vítězů poté, co osminásobný olympijský šampion proběhl cílem ruku v ruce s Němcem Benediktem Dollem.

Vítková s Krčmářem byli v polovině závodu osmí, ve stíhačce si polepšili. Osmý skončil loučící se Rus Anton Šipulin, s nímž závodila loňská vítězka Jekatěrina Jurlovová-Perchtová.

V Gelsenkirchenu chyběly hvězdy jako Němka Laura Dahlmeierová, Francouz Martin Fourcade či Nor Johannes Thingnes Bö.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články