Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítková po stíhacím závodě: Bylo to trápení od začátku do konce

Veronika Vítková dokázala v italské Anterselvě podruhé skončit mezi nejlepšími deseti biatlonistkami. V cíli byla se sedmou příčkou spokojená, přiznala však, že se na trati ve stíhacím závodu hodně trápila. Jedním z důvodů může být nahromaděná únava – v Anterselvě se jede už šestý podnik Světového poháru.

Veronika Vítková
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Abych pravdu řekla, bylo to trápení od začátku do konce. Až jsem se divila, že jsem ještě měla nějaké síly na finiš. Začala jsem pomalu a nechala se předjet Darjou (Domračevovou), protože jsem si říkala, že s ní jet nemůžu. Vím, co by to se mnou udělalo v dalších kolech," hodnotila Vítková v cíli stíhacího závodu.

Zvolila tedy rozvážnější začátek, soupeřky ji předjížděly. "Jela jsem si svoje tempo a říkala jsem si, že si to musím pohlídat. Kdybych vypálila, tak bych toho ke konci litovala," líčila česká reprezentantka na stadionu. Na střelnici se však rozvaha z trati neprojevila. "Tři kola jsou moc, chtělo to víc nulovat," zhodnotila realisticky situaci.

Ztráty čtyř míst v cíli stíhačky nelitovala. "Určitě můžu být spokojená, protože to je další umístění v top ten. Jsem ráda, že jsem ještě dokázala v průběhu posledního kola zabojovat. Dvě holky, co mě předjely, jsem dokázala předjet zpátky a udržela jsem sedmé místo, ze kterého jsem odjížděla ze střelnice," popsala.

Únava se začíná projevovat

Vítková přiznává, že cítí únavu z minulých závodů – přece jen v Anterselvě jde již o šestou zastávku letošního Světového poháru. "Je to kombinace mnoha závodů a vysoké nadmořské výšky. Ještě zítra chci zabojovat a pak možná chvíli odpočinek," podotkla s úsměvem.

Od hromadného závodu žádná speciální očekávání nemá. "Budu ráda, když se budu aspoň trošku cítit líp na trati a odstřílím jako na tréninku," uzavřela nejlepší z českých závodnic v letošní sezoně Světového poháru.

Zdroj
ČT sport, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články