Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vítková doufá, že druhé místo ve stíhačce ještě vylepší

Hochfilzen (Rakousko) - Druhým místem ve sprintu si biatlonistka Veronika Vítková vyrovnala své životní maximum v individuálních závodech světového poháru. Navíc si tím dala velký dárek k nadcházejícím pětadvacátým narozeninám. Doufá, že už v nedělní stíhačce zaútočí na vytoužený triumf.

"Takové narozeniny jsem tady neměla, protože v Hochfilzenu se mi nikdy moc nedařilo. Navíc je to můj nejlepší výsledek ve sprintu a z toho mám taky radost," radovala se Vítková.

"Doufám, že to je začátek dobrých výsledků, že moje výkonnost směrem k olympiádě půjde ještě nahoru," řekla Vítková. K druhé příčce se v náročných podmínkách odrazila přesnou střelbou. "Na střelnici to bylo dost složité, ale zvládla jsem to a ve světovém poháru si dala první nulu," usmála se.

Změna způsobu střelby nese ovoce

Závodnice z Jilemnice musela na střelnici kvůli větru a sněžení korigovat mířidla. "Vítr během závodu byl jiný než ten při nástřelu. Když jsem dala vleže nulu, hodně jsem se zklidnila a na stojku si věřila. Dělala jsem prostě jenom to co při tréninku, a ani ten vítr mi v tom nezabránil," řekla spokojeně Vítková.

Před sezonou změnila způsob sestřelování terčů: už nezačíná uprostřed, ale střílí zleva doprava. "Zatím není určitě čeho litovat, budu v tom pokračovat. Z tohoto pohledu si myslím, že výsledek je dárkem nejen pro mě, ale i pro trenéra Jindru Šikolu, který to vymyslel," řekla biatlonistka.

V cíli zaostala o pouhou 1,2 sekundy za vítěznou Švýcarkou Selinou Gasparinovou. Proto byla na jednu stranu nadšená z druhého místa, ale i trochu zklamaná. "Už v Östersundu jsem byla dvě desetiny od desítky, ale tady si to můžu nahradit ve stíhačce," řekla směrem k nedělnímu závodu.

V posledním kole došly síly

Přitom po druhé střelbě, položce vstoje, opouštěla střelnici jako první a útočila tak na vítězství. "Nejdřív jsem tomu vůbec nevěřila, přišlo mi neuvěřitelné, že jedu s číslem 65 a vedu," kroutila hlavou. V závěru ale vedoucí pozici neudržela. "V posledním kole mi opravdu došly síly. Bylo to hodně náročné, snažila jsem se jet, co to šlo. Bohužel to nestačilo, ale druhé místo je krásné," řekla Vítková.

Ve stíhačce na 12,5 km s čtyřmi zastávkami na střelnici chce Vítková svoji pozici udržet, ale spíš ještě vylepšit. "Budu se snažit stáhnout tu vteřinu a projet cílem jako první. Bylo by to krásné, ale když to tak nebude, nic se nestane," prohlásila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články