Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Vítková chce z ME v biatlonu pěkný výsledek, Soukup pracuje na střelbě

Duszniki-Zdrój (Polsko) ‒ Aktuální sezona biatlonového Světového poháru zatím Veronice Vítkové nevychází podle představ. I proto místo soustředění v Anterselvě, kde pokračuje A-tým, hledá ztracenou formu na mistrovství Evropy v Dusznikách. Do pořádného tempa se chce dostat i Lucie Charvátová. O nominaci na mistrovství světa pak v polských Orlických horách bojuje Jaroslav Soukup, další tradiční účastník SP.

Devatenáctá žena Světového poháru Vítková vynechala v Polsku úvodní závod na 15 kilometrů. Titul mistryně Evropy získala Ruska Irina Starychová. Nejlepší Češka byla na 21. pozici Lea Johanidesová.

Do tempa se Vítková, která má za sebou vánoční virózu, dostane až během sprintu. Před mistrovstvím světa chce získat hlavně klid na střelnici, který jí letos scházel. "Doufám, že si tady udělám nějaký pěkný výsledek a získám sebejistotu do mistrovství světa," uvedla Vítková, která se blýskla pěkným výkonem ve štafetě minulý týden v Itálii. Češky ale jinak propadly a skončily až šestnácté.

Veronika Vítková na ME v Polsku
zdroj: ČT sport

Na MS se kousek za českými hranicemi připravuje také osmačtyřicátá žena průběžné klasifikace SP Lucie Charvátová, výborná běžkyně bojující s přesnější střelbou. "V této sezoně nepostoupila do tří stíhaček a neběhala hromaďáky, takže závody jí jen prospějí," vysvětlil šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář.

Spolu s Vítkovou a Charvátovou, které mají nominaci pro světový šampionát jistou, zápolí na ME také Ludmila Horká, Lea Johanidesová a Jessica Jislová. Právě mezí ní a talentovanou juniorkou Markétou Davidovou se trenéři rozhodnou, koho vezmou na MS do Rakouska, kam samozřejmě jedou také Gabriela Koukalová a Eva Puskarčíková.

Dvacetiletá Davidová, která už dokázala bodovat ve sprintu SP v Ruhpoldingu, kde doběhla na 28. místě, bude mimochodem největší českou nadějí na mistrovství Evropy juniorů. To je na programu od 2. do do 5. února ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě.

Nejen nadcházející mistrovství světa bylo tématem nového Biatlon fokus podcastu:

O nominaci na únorové MS v Hochfilzenu, kde mají jistou účast Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Michal Šlesingr a Adam Václavík, bojuje v Dusznikách Jaroslav Soukup, průběžně na 49. místě v SP. Středeční vytrvalostní závod mu ale vůbec nevyšel, když minul pět terčů a skončil až dvaatřicátý. Zlato bral krátce po odpykání trestu za doping Rus Alexandr Loginov.

"Běžecky to bylo dobrý, to jsem spokojený. Ale ta střelba, to bylo moc, co jsem tam předvedl. Mám co napravovat," uvedl Soukup, s nímž jsou v týmu ještě Matěj Krupčík, Tomáš Krupčík, Tomáš Vojík, Lukáš Kristejn a Ondřej Hošek. "Doufám, že si Jarda tu nominaci na mistrovství zaslouží," podotkl trenér B týmu reprezentace Marek Lejsek.

Čeští reprezentanti budou na mistrovství Evropy absolvovat vedle dnešního sprintu ještě sobotní stíhačku a v neděli jsou na programu štafety.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Biathlon World

Hlavní zprávy

Nejčtenější články