Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Vítězkami štafety v Oberhofu jsou Francouzky, Češky doběhly šesté

Ženská štafeta uzavírala program čtvrtého kola na biatlonových závodech SP v německém Oberhofu. Prvenství vybojovaly Francouzky. Češkám se závod nevyvedl, přesto ale dojely šesté.

České ženy doplatily na horší střelbu, vedle dvou trestných kol šestnáctkrát dobíjely. Závod rozjela Voborníková bezchybnou položkou vleže, na "stojce" ale třikrát opravovala a předávala šestá.

"Připadala jsem si, že dobíjím poprvé v životě. Pak už jsem byla tak nervózní, že jsem se klepala. Ještě teď mi rozmrzají prsty. Nemohla jsem ten náboj vzít. Z mé strany hrozné. To dobíjení se mi nepovedlo," líčila Voborníková.

Davidová držela stejnou pozici. Při střelbě vestoje ale trefila jen čtyři terče a běžela trestné kolo. Češky se propadly na osmé místo a zůstaly na něm také po úseku Charvátové, která rovněž musela po "stojce" na trestný okruh.

Štafetu vrátila do první šestky finišmanka Jislová, jež potřebovala jen tři náhradní náboje. V závěrečném kole předstihla Švýcarku Elisu Gasparinovou. Na vítězné Francouzky ztratil český tým přes čtyři a půl minuty.

Francouzky ovládly štafetu poprvé v sezoně, druhé Norky ztratily v cíli více než devět sekund. Třetí skončily Švédky.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Ženy - štafeta (4x6 km):

1. Francie (Jeanmonnotová, Braisazová-Bouchetová, Chauveauová, Simonová) 1:12:42,5 (0+12), 2. Norsko (Arnekleivová, Skoganová, Knottenová, Tandrevoldová) -9,3 (0+10), 3. Švédsko (Magnussonová, Perssonová, H. Öbergová, E. Öbergová) -33,5 (1+8), 4. Itálie -3:33,9 (3+11), 5. Německo -4:20,6 (3+15), 6. Česko (Voborníková, Davidová, Charvátová, Jislová) -4:39,6 (2+16).


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články