Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vinklárková vybojovala nečekaný bronz, muži vyhořeli na střelnici

Tereza Vinklárková na letním mistrovství světa ve slovenském Osrblie zachránila střeleckou čest českých biatlonistek ve sprintu na šest kilometrů. Čtyřiadvacetiletá závodnice sestřelila všech deset terčů a dojela si pro bronzovou medaili. V mužském závodě se nedařilo českým reprezentantům, kteří úplně propadli na střelnici.

"Je to fakt super, je to moje první IBU individuální medaile, takže ať už jsou to jakékoliv závody, jsem hrozně ráda," usmívala se Vinklárková, která po dojezdu do cíle vyčerpaně padla na zem. "Hrozný. Myslela jsem, že poslední kolo nikdy neskončí a že ztrácím na každém metru, ale nakonec to asi tak hrozný nebylo," zhodnotila.

Zbylým Češkám se závod nevyvedl zejména střelecky. Markéta Davidová musela na tři trestná kola po ležce, nejrychleji běžící Lucie Charvátová pro změnu po stojce. Obě se ale i tak vešly do nejlepší desítky, Charvátová skončila šestá, Davidová devátá. Na desátém místě je doplnila ještě Tereza Voborníková.

Mistryní světa se stala Estonka Tuuli Tomingasová o 1,9 sekundy před Němkou Lisou Marií Sparkovou. Vinklárková, která vybojovala první velkou medaili na seniorské akci, zaostala na 3. místě o 13,5 vteřiny.

Sprint mužů na 7,5 kilometru zvládl nejlépe reprezentant Belgie Florent Claude, který zastřílel čistě a předčil vítěze supersprintu Andrejse Rastorgujevse z Lotyšska a Litevce Vytautase Stroliu.

Českým závodníkům se nedařilo na střelnici. Tomáš Mikyska měl sice nejrychlejší běžecký čas, minul ale čtyři terče, což stačilo na 24. místo. Čtyřikrát netrefili i 32. Mikuláš Karlík a 37. Jonáš Mareček, tři přesné zásahy unikly 34. Vítězslavu Hornigovi. Nejlépe si s malorážkou počínal Ondřej Mánek, kterému nespadly dva terče a s pomalejším během obsadil 30. příčku.

Mistrovství světa v letním biatlonu v Osrblie - sprint:

Ženy: 1. Tomingasová (Est.) 16:51,5 (1 trest. okruh), 2. Sparková (Něm.) -1,9 (0), 3. Vinklárková -13,5 (0), ...6. Charvátová -32,7 (3), 9. Davidová -44,2 (3), 10. Voborníková -48,6 (2), 19. Otcovská -1:19,2 (2), 25. Jislová (všechny ČR) -1:53,1 (3).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články