Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Václavík si spravil chuť v IBU Cupu, biatlonový sprint mu přinesl bronz

Vedle Světového poháru v biatlonu pokračoval také druholigový IBU Cup, tentokrát zastávkou v polském středisku v Dušnikách. Víkendové závody se skládaly ze dvou sprintů u žen i mužů a v tom nedělním urval třetí místo Adam Václavík. Český reprezentant, který jezdívá i v seniorském týmu, skončil s oběma čistými položkami se ztrátou jedenácti vteřin na prvního Němce Phillipa Horna a Rusa Antona Babikova.

Sport
zdroj: ČT4

Václavík hledá ztracenou formu v béčkovém IBU Cupu. Z elitního týmu vypadl po nevýrazných výkonech v úvodní části sezony.

"V prvním trimestru si moc nezazávodil. Z Polska je to do Oberhofu kousek, takže kdyby bylo potřeba, tak si ho stáhneme pro štafetu," řekl trenér A-týmu biatlonistů Zdeněk Vítek během uplynulého týdne.

K tomu však nakonec nedošlo. Štafeta ve složení Moravec, Krčmář, Štvrtecký a Krupčík byla na solidním čtvrtém místě.

"Hodně mi pomohly lyže. Na střelnici jsem se nastavil tak, abych uvažoval i vše dělal stejně jako na běžném tréninku. A najednou to šlo. Jsem hodně spokojený," řekl Václavík.

V sobotních sprintech byli nejlépe umístění Češi - 28. Tereza Voborníková a na stejné příčce Vítězslav Hornig. V obou závodech na 7,5 km se blýskla zlatem Ruska Natalia Gerbulovová.

V nedělním repete skončil po Václavíkovi nejlepší Hornig s jednou chybou na 10km trati až na 31. místě, Anna Tkadlecová byla po bezchybném představení na střelnici 24.

Už příští týden hostí IBU Cup německý Arber. Tentokrát se pojede zkrácený vytrvalostní závod, biatlonisty čekají také sprinty a stíhačky.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články