Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Václavík nahradil Moravce v nominaci pro závěr biatlonové sezony v Östersundu

V Östersundu se chystá všechno potřebné k závěrečnému dílu Světového poháru v biatlonu. S českým týmem už do Švédska neodcestoval Ondřej Moravec, který o víkendu ukončil kariéru. Jeho místo zaujmul Adam Václavík, sestava jinak zůstala neměnná. Přímé přenosy sledujte od pátku na ČT sport a webu ctsport.cz.

Adam Václavík
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Moravec se s kariérou rozloučil sedmnáctým místem v závodu smíšených dvojic, který jel společně s Lucií Charvátovou.

Po jejích pěti trestných kolech na prvním úseku se oba strachovali, aby nebyli dojeti a staženi ze závodu. I on na svém prvním úseku na ležce chyboval a jel jedno trestné kolo, což pak přičítal emocím.

Když ale jel druhý úsek, už ukázal své schopnosti. Vestoje sestřelil všechny terče za šestnáct vteřin! "Šel jsem do toho vabank a nasypal to tam," zasmál se.

Po posledním závodu kariéry pak pociťoval nostalgii. "Dvacet let je dvacet let, to jen tak nezavřeš," konstatoval.

"Určitě mi to bude chybět, to je jasný. Ale nelituju, že jsem se rozhodl skončit. Z mého pohledu je to pravý čas," uvedl.

Moravcovo místo na posledních závodech sezony zaujmul Václavík, který si vybojoval nominaci na IBU Cupu v Rakousku. Spolu s ním budou závodit i Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Michal Krčmář a Jakub Štvrtecký.

Ondřej Rybář povzbuzuje na trati Adama Václavíka
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Do Östersundu, který nahradil původně plánované Oslo, které ale kvůli koronavirovým opatřením nakonec nevyšlo, se Češi přesunuli v pondělí.

Ženy v tradičním složení - vedle Charvátové také Markéta Davidová, Eva Puskarčíková a Jessica Jislová.

"Terka Voborníková měla v posledních týdnech náročný závodní program. Je možné, že by cestovala jen kvůli jednomu závodu, což nám nedávalo velký smysl," řekl pro svazový web asistent trenéra Jiří Holubec k absenci aktuálně páté nejlepší ženy reprezentace.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Ve Švédsku se od pátku pojedou sprinty, stíhačky a program celého ročníku SP uzavřou nedělní závody s hromadným startem.

Druholigový IBU Cup již skončil minulý týden závody v Obertilliachu, kde si právě Václavík vybojoval nominaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články