Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Václavík na biatlonovém ME v elitní desítce: Bolelo to extrémně, ale dvě chyby? To jde

Středečními individuálními závody začal ve švýcarském Lenzerheide evropský šampionát biatlonistů. Adam Václavík vybojoval na dvacetikilometrové trati deváté místo a s dvěma chybami má za sebou nejlepší vytrvalostní klání kariéry. Pomůže mu to zásadně v nominaci na únorové mistrovství světa? Přímé přenosy z ME odvysílá o víkendu ČT sport a ČT sport Plus.

Václavík byl v závodě, který ovládl Nor Endre Stroemsheim, sedmý nejrychlejší a na první místo ztratil tři a půl minuty.

V nohách měl ještě odjeté závody ze Světového poháru v Anterselvě, který skončil teprve v neděli. "Bolelo to extrémně," přiznal Václavík pro svazový web.

Právě v neděli byl Václavík s Michalem Krčmářem, Tomášem Mikyskou a Jakubem Štvrteckým šestý v generálce štafet před MS.

Ale zpět k individuálu na ME: "Jsem rád, že jsem zvládl střelbu, snažil jsem se i přes únavu na ni maximálně koncentrovat, abych nenasekal moc chyb," prohlásil po pěkném výkonu 0+0+1+1.

"Nebylo to rychlé, ale minul jsem jen dva z dvaceti terčů. A to jde," dodal osmadvacetiletý rodák z Jilemnice, který se v poslední době právě se střeleckou formou trápil.

V Lenzerheide ho ještě s jistotou čeká páteční sprint, o dalším postupu rozhodnou trenéři. Program ve Švýcarsku totiž čítá ještě víkendové stíhačky a smíšené štafety.

"Pokud bych v Lenzerheide objel všechno, měl bych za sebou sedm závodů během deseti dnů a netuším, co by to se mnou udělalo. Nechtěl bych se úplně odrovnat do konce sezony," přiznal Václavík, který bojuje s Vítězslavem Hornigem o poslední místo v nominaci na MS v Oberhofu.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články