Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Pokljuce se v nejistotě vše chystá na MS

Za necelé čtyři měsíce by se měla do Slovinska sjet světová biatlonová elita na mistrovství světa. Jenže doba je nejistá kvůli pandemii koronaviru, a tak nikdo zatím netuší, v jaké podobě a jestli vůbec se mistrovství uskuteční. Nicméně pořadatelé v Pokljuce nedaleko Triglavu pracují na přípravách. V místě konání šampionátu se připravují nyní i čeští reprezentanti.

Michal Krčmář je s týmem v plné přípravě na sezonu a podle jeho názoru pořadatelé věnují nejvíce času přípravě zázemí. "I když se teprve uvidí, jestli bude šampionát s fanoušky. Ale dělají tu také točny pro autobusy, což tady býval vždycky problém," vysvětluje jedna z největších českých medailových nadějí.

Ondřej Moravec se přidává hlavně s vírou, že šampionát skutečně bude. "To bych byl hodně naštvaný, kdybych trénoval celé léto, a pak by ani mistrovství světa nebylo," konstatoval s úsměvem skrytým pod rouškou na tváři.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté se připravují v místě světového šampionátu

Ale zásadní úpravu trati provedli Slovinci už před rokem a ty další asi vyřeší později. "Údajně měl být dořešený cílový kopec, který měli trochu srovnat, aby rovinka měla alespoň předepsaných sto metrů," vysvětluje Moravec.

Další úpravou má projít sjezd na střelnici, který je prudký a nejbližší stavy pak musejí na kraji střelnice prudce brzdit. "To podle mého názoru ale pořeší až v zimě," myslí si Moravec.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články