Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

V Oberhofu se Světový pohár v biatlonu nepojede

Oberhof (Německo) – Tradiční biatlonová destinace Oberhof se kvůli nepřízni počasí škrtá. Čtvrtá zastávka Světového poháru, která se měla v německém středisku uskutečnit 7. až 10. ledna, bude kvůli nedostatku sněhu a teplému počasí přeložena jinam. O náhradním řešení rozhodne mezinárodní unie IBU patrně nejdříve po Vánocích.

Biatlonová střelnice v Oberhofu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Už loni jsme neměli na počasí štěstí, ale tak extrémní jako nyní situace ještě nebyla," řekl šéf organizačního výboru Christopher Gellert.

Letos v lednu Oberhof s obtížemi závody Světového poháru uspořádal navzdory teplému a deštivému počasí a českým reprezentantkám se v nich nadmíru dařilo. Po triumfu ve štafetě vybojovala Veronika Vítková v německém středisku ve sprintu své první individuální vítězství v SP a v závodu s hromadným startem byla druhá.

Tentokrát byly v Oberhofu v plánu sprinty, stíhací závody a závody s hromadným startem. V roli vedoucí ženy Světového poháru měla do Durynska přijet Gabriela Soukalová.

Závodů by se mohli ujmout organizátoři ve slovinské Pokljuce, kde se Světový pohár konal minulý týden, nebo v německém Ruhpoldingu. Tam se měli biatlonisté přesunout z Oberhofu a závody jsou tam na programu od 13. do 17. ledna.

"Bylo by dobré uspořádat to v Německu, také z logistických důvodů," řekl závodní ředitel IBU Borat Nunar.

Německo přišlo vinou nepříznivého počasí také o nejbližší závody Světového poháru v severské kombinaci, které měl hostit 2. a 3. ledna Klingenthal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články