Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Kontiolahti začínají týmové závody. Dvojici vytvoří Vítková a Moravec

Ve finském Kontiolahti pokračuje program Světového poháru v biatlonu. Na trať vyrazí štafety dvojic, ve kterých budou české barvy reprezentovat Veronika Vítková s Ondřejem Moravcem. Na okruzích a střelnici je poté vystřídají smíšené štafety. Přímý přenos závodu dvojic sledujte od 13:10 na ČT sport a webu ctsport.cz, závod mixštafet poté od 16:15 na ČT2 a webu.

Start smíšené štafety v Kontiolahti
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Vítková se v Kontiolahti postarala o největší český úspěch, když dokončila sprinterský závod na šestém místě. Na střelnici se jí dařilo, avšak na trati přišly potíže – Vítková po závodě připustila, že síla jí chyběla. V cíli české biatlonistce naměřili až dvaadvacátý nejrychlejší běžecký čas.

"Za nulu na střelnici jsem ráda, protože na trati to nebylo ideální, nedokázala jsem se dostat do svého tempa. Ležku jsem si hodně hlídala, na stojce jsem se toho pak trochu bála, ale dokázala jsem to udržet," líčila v cíli nejrychlejší z českého týmu. "Pořád se vezu na své vlně, doufám, že mi to vydrží až do konce sezony," poznamenala Vítková.

Taktéž Moravec se ve sprintu trápil na trati. "Podmínky byly relativně bezproblémové, ale nezvládl jsem to po fyzické stránce. Měl jsem toho poměrně dost. Není to úplně špatné, ale spokojený být nemůžu," líčil Moravec, který po olympijských hrách nemohl ideálně trénovat a následky své vynucené pauzy cítil i ve sprinterském závodě.

Nyní oba spojí síly v závodu dvojic. Jejich nasazení ovšem znamená odlišné složení smíšené štafety, než na které jsou čeští diváci zvyklí. V Kontiolahti do závodu trenéři nominovali Evu Puskarčíkovou, Jessicu Jislovou, Michala Krčmáře a Adama Václavíka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články