Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V Canmore zuří extrémní mráz. IBU přeložila sprint mužů i žen na neděli

Sprinty se na Světovém poháru v Canmore odkládají. Mezinárodní biatlonová unie (IBU) přeložila sobotní závody v obou kategoriích kvůli extrémním mrazům na neděli. Dnešní teplota má totiž v kanadském středisku dosáhnout až k -25 stupňům, což je pět stupňů pod hranicí, kterou stanovují pravidla. Přímé přenosy odložených závodů by měl v neděli odvysílat program ČT sport a web ctsport.cz.

Michal Šlesingr trénuje v mrazivém Canmore
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Arktické počasí v provincii Alberta si vynutilo změny programu už před začátkem tohoto dílu Světového poháru. Vůbec se například neuskutečnilo slavnostní zahájení a čtvrteční vytrvalostní měření sil se jelo na zkrácené trati.

Štafety byly přesunuty na původně volný pátek a nakonec se konaly v hraničních podmínkách za teplot až -18 stupňů. Sprinty navíc v programu nahradily původně vypsané závody s hromadným startem.

Neděle po změnách v programu představovala pro kanadské pořadatele rezervní den. Pokud to počasí umožní, začne závod mužů na 10 km ve 20:20 SEČ, ženy se na 7,5 km dlouhou trať vydají ve 22:45 SEČ.

Biatlonisté se poté přesunou do amerického střediska Soldier Hollow, kde je v příštím týdnu čeká generálka na březnové mistrovství světa v Östersundu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články