Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Anterselvě čeká biatlonistky dlouhý závod. Ve vysoké nadmořské výšce člověk nikdy neví, říká Davidová

Zatímco v mužské reprezentaci vinou covidu-19 docházelo k velkým rošádám, sestava žen zůstává stále neochvějná. Do druhého vytrvalostního klání v sezoně, tentokráte v Anterselvě, vyrazí čtveřice Jessica Jislová (s číslem 22), Eva Puskarčíková (31), Markéta Davidová (48) a Lucie Charvátová (59). Ve hře je i účast ve víkendovém závodu s hromadným startem, který má zajištěný pouze Davidová. Přímý přenos vysílá ve čtvrtek od 13:45 ČT sport a web ctsport.cz.

Jessica Jislová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Tratě tu mám ráda, těším se, ale mám k tomu respekt, protože je to ve (vysoké nadmořské - pozn. red.) výšce a člověk nikdy neví," řekla momentálně devátá žena průběžného pořadí seriálu Davidová.

Závěrečný trénink byl zalitý sluncem, jenže počasí bývá nevypočitatelné. Anterselva obvykle burácí a hýří bílou a modrou za bezbřehého slunečního svitu. Na ochozech teď ovšem číhají jen "karťáci" a během čtyř závodních dní meteorologové očekávají spíše zataženo a nemálo sněhových srážek.

Poslední dvě zastavení v Anterselvě přinesly Češkám medailovou radost. Před dvěma lety tu v úchvatném souboji poprvé (a zatím naposledy) zvítězila Davidová, před rokem tu šokovala bronzem na mistrovství světa Charvátová.

Je nám líto, video expirovalo.
Těším se, ale mám k Anterselvě respekt, říká Davidová

Jenže to byly sprinty, ty se tu letos nepojedou. "Trošku mě ta nostalgie dobíhá a do závodu se bojím, aby mě nedoběhla přemíra motivace," přiznala Charvátová.

V této sezoně výrazně bojuje především se svou formou na střelnici. V posledních závodech v Oberhofu už mohla mít o něco lepší pocit.

"Samozřejmě nikdy nebudu 100% střelec, ale musím mít na střelbu svůj klid a musím to být já. To znamená, že si na to musím přijít sama. To se mi bohužel nepotvrdilo na prvním tréninku v Anterselvě. Zase jsem se střelbou bojovala, ale nechci se nechat rozhodit negativními myšlenkami. Mám takové smíšené pocity," uvedla Charvátová pro svazový web.

Davidová už ví, co to znamená stát na pódiu po dlouhém čtyřpoložkovém klání. V této sezoně to ale nevyšlo. V Kontiolahti do konce bojovala o špici, ale dvěma chybami na poslední položce ztratila naděje a skončila jednadvacátá.

Účast v sobotním závodu s hromadným startem má jistý podle pořadí Světového poháru Davidová, ostatní tři Češky by musely udělat pronikavě dobrý výsledek.

V červeném dresu pro vedoucí biatlonistku pořadí vytrvalostních závodů pojede Dorothea Wiererová, druhá skončila Denise Herrmannová, pro kterou to byl pohříchu doposud nejlepší individuální výsledek v sezoně. Patnáctikilometrová trať se čtyřmi zastávkami však dokáže být hodně nevyzpytatelná. Potvrdí nastupující formu Rakušanka Lisa Theresa Hauserová? Uspějí favorizované Norky nebo Švédky? Odpovědi se dostaví už brzy.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články