Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Už žádné těžké tréninky. Biatlonistky zůstaly v Anterselvě, muži jsou před cestou do Číny doma

Jedním z hlavních cílů před olympijskými hrami zůstává nejen pro české biatlonisty maximální snaha chránit se před možnou koronavirovou nákazou. Poslední dny před odletem do Číny stráví reprezentace odděleně. Ženy zůstávají po Světovém poháru v Anterselvě do středy v Itálii, muži hned po závodech odcestovali domů. Do Pekingu odletí s českou výpravou ve čtvrtek 27. ledna.

"Sportovci, kteří jeli domů, si to zařídili tak, aby jejich nejbližší absolvovali pětidenní karanténu a měli negativní PCR test. Někteří zůstanou na jednolůžkových pokojích v areálu sportovního klubu v Jablonci nad Nisou. Kontakt bude minimální," uvedl šéftrenér Ondřej Rybář na svazovém webu.

Muže nečekají těžké tréninky. "Mají tři dny, aby si trochu odpočinuli a dokázali se co nejlépe připravit na časový posun. Hlavní bude uhlídat si zdraví," zdůraznil trenér mužů Rybář a doplnil: "Kolem cesty do Číny bude hrozný shon. Je třeba získat psychickou pohodu. Když jste ve stresu, tak máte zároveň slabší imunitu. Jdeme touhle cestou, abychom zvládli všechno v klidu."

I svěřenkyně norského trenéra Egila Gjellanda mají v Anterselvě na program jen lehké "vyjetí". Spolu s nimi je tam ještě Mikuláš Karlík. "Bude to hlavně o zotavení se po závodech. Chceme strávit ve výšce co nejvíc dní. Pokud ji opustíte brzo, začnete se aklimatizovat zase na nižší výšku a v Číně se budete muset aklimatizovat znovu. Může to být trochu ošidné," řekl Gjelland.

Markéta Davidová se vrátí do Česka už v úterý, její parťačky by měly odjet ve středu ráno. A ve čtvrtek večer už celý tým odletí na olympijskou misi do Číny. Boje o olympijské medaile odstartují den po slavnostním zahájení, v sobotu 5. února se pojede smíšená štafeta.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články