Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Už v pátek měla sbaleno, pak dvakrát bodovala. Nad očekávání, řekla po stíhačce Charvátová

Velké výsledky ani moc neočekávala. Přesto téměř po dvou letech bodovala. A to dokonce dvakrát za sebou. Nové Město na Moravě zastihlo Lucii Charvátovou v nadějné formě. Myšlenky na brzký odjezd musela zahnat, absolvovala stíhačku, a ač z toho bylo oproti sprintu drobné zhoršení, skončila čtyřiatřicátá, přesto neskrývala spokojenost. A nevykolejila ji ani vskutku nezvyklá slota při nástřelu.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Jsem moc spokojená, páteční výkon mě dostal do lepší pohody. Jsem ráda, že jsem ve stíhačce tolik nepropadla. Udržet se kolem třicítky je pro mě nadprůměrný výsledek i poté, jak se pro mě vyvíjela sezona. Je to skoro nad očekávání," řekla Charvátová.

Neslané nemastné výsledky z počátku sezony jsou minulostí. Sama nečekala, že by se plody podařené přípravy mohly projevit už v Novém Městě. "Abych se přiznala, před pátečním závodem už jsem měla sbaleno a tak napůl jsem plánovala, že pojedu domů. Pak jsem včera přišla do kamionu a servisáci se mi začali smát, že si můžu vybalit. Říkali: 'Neblázni, co kdybys jela masák.' Kdybych ho zítra měla jet, tak na to síly vůbec nemám," přiznala.

Závod s hromadným startem žen bude bez české účasti. Veronika Vítková závod kvůli žaludečním problémům nedokončila.

Sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář byl přesto kritický. "Nejkladněji můžu hodnotit diváckou atmosféru, protože i když hrozně pršelo, byli fantastičtí. Z výkonu mi bylo smutno. Lucka sice ustála svou pozici, ale není to to, co bychom chtěli u žen vidět," řekl.

Charvátové se problémy vyhnuly a cítila se dobře. "Běžecky je to určitě lepší, cítím se tu líp. Zdejší trati mně sedí, ale přesto jsem cítila, že mi ty síly docházejí. Na stojkách se to podepsalo, nebylo to tolik větrem nebo náporem diváků. A poslední stoupání bylo velké trápení, cíl jsme vyhlížela velmi napjatě," zdůraznila.

Kroupy před nástřelem. Mám se jít schovat?

Střelecky začala slibně, na první položce byla bezchybná a vypořádala se s něčím, co se možná nejen jí stalo vůbec poprvé. "To, že padaly kroupy před nástřelem, jsem nezažila. Nevěděla jsem, jestli se mám v tu chvíli jít někam schovat… Promáčená jsem byla už před závodem."

Po místech v osmé nebo deváté desítce je to opravdu výrazný postup vpřed. Na všem se podepisuje i lepší běžecký čas, ve stíhačce dvaatřicátý.

"Byla bych ráda, kdybych se na lepší vlně udržela," vyhlásila. Důvody podle ní leží v novém pojetí přípravy trenéra Egila Gjellanda. "Mám ho strašně moc ráda, je to pro mě osobnost, dodal mi do biatlonu nový impuls. Přes celé léto jsme si to moc užili, trénování nás moc bavilo, poznali jsme nová místa, nové tréninkové metody a všechny jsme chytly novou šťávu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články