Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Už mám zase chuť závodit, řekl před Novým Městem Krčmář. Synovi raději koupil sluchátka

Po nedávném mistrovství světa v Oberhofu potřeboval zpomalit. Dohnala ho únava. Nyní už je ale Michal Krčmář zase při síle a těší se na domácí Světový pohár v Novém Městě na Moravě. Vedle velké podpory od fanoušků ho požene i přítelkyně s desetiměsíčním synem Viktorem, kteří na Vysočinu dorazili. A třiatřicetiletý závodník je zvědav, jak jeho potomek zvládne tradiční bouřlivou atmosféru.

Tribuny na stadionu budou po všechny čtyři závodní dny zcela zaplněné. "Pořídili jsme malému taková ta velká sluchátka, abychom mu tlumili hluk, který tady jistě bude," řekl Krčmář.

Hluk a bouřlivá kulisa není jediným zádrhelem pro Krčmářovu rodinu. Do areálu totiž nesmí dětské kočárky. "Problém je v tom, že my nejsme zvyklí synka nosit na hrudí a netušíme, jak to zvládne. Naštěstí bydlíme v penzionu kousek od areálu a kdyby to mladý nedal, tak s přítelkyní počkají v klidu v posteli," uvedl Krčmář.

Po mistrovství světa v Oberhofu si dopřál trochu odpočinku. "Odpočíval jsem čtyři, pět dní, samozřejmě s lehkým tréninkem. Měl jsem toho po šampionátu dost. Necítil jsem se dobře po těle, ale koncem týdne jsem zase dostal chuť do závodění," řekl Krčmář k uplynulému týdnu.

Nové Město na Moravě zná ze všech českých závodníků nejvíc, zažil zde už nezapomenutelnou atmosféru mistrovství světa v roce 2013 a také prázdné tribuny v covidovém roce 2020. Před třemi lety obsadil na Vysočině ve sprintu čtvrté místo.

"Od té doby uteklo hodně času a hodně závodů. Tohle vůbec neřeším, každá sezona je jiná," konstatoval. Ve čtvrtek ho čeká sprint. "Žádné umístění v hlavě nemám. Byl bych rád, kdybych byl v podobné běžecké formě jako na mistrovství světa a uvidím, jak to zvládnu na střelnici," prohlásil.

Čeští fanoušci biatlonu berou závody v Novém Městě jako druhý vrchol sezony po MS. "Každopádně to tak člověk vnímá, ale na druhou stranu je důležitý každý závod, ze všech jsou stejné body. Já to nemám nastavené tak, že bych Nové Město nějak extra odlišoval od ostatních, i když se na závody tady těším," poznamenal stříbrný medailista z OH 2018.

Ve Vysočina Areně závodníky čekají pozměněné tratě, což Krčmář kvituje. "Jsou na nich jen minimální změny, zjednodušilo se takové esíčko při výjezdu od střelnice, ale shodli jsme se s klukama, že jsou to pozitivní úpravy," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články