Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Úvodní sprint biatlonové sezony ovládl Babikov, Štvrtecký byl až ve čtvrté desítce

Úvodní závod nové biatlonové sezony ovládl Rus Anton Babikov. Sprint na 10 kilometrů ve druholigovém IBU Cupu zajel bezchybně za 26 minut a dobře se tak ve švédském Idre naladil na případné pokračování v dalších kolech "áčkového" Světového poháru. Čechy zradila střelba, nejlepší Jakub Štvrtecký obsadil 35. místo. Českým biatlonistkám se příliš nedařilo.

Jakub Štvrtecký
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

17 vteřin za Babikovem dojel čtyřiadvacetiletý Francouz Aristide Begue, s minelou na stojce i ležce byl třetí stejně starý Němec Lucas Fratzscher.

Za Štvrteckým, který měl ztrátu více než dvě minuty, byl Milan Žemlička se třemi chybami, následovaný Ondřejem Hoškem. Ten už měl odstup více než tři minuty.

"Mají inspiraci u svých kolegů, kteří budou startovat v Pokljuce. Všichni tři Ondra, Milan i Kuba sní o Světovém poháru a dělají maximum, aby si tuto vrcholnou akci vyzkoušeli," řekl trenér Aleš Ligaun. Právě Štvrtecký i Hošek už do SP v minulém ročníku nakoukli.

Ačkoli měl český tým možnost kvóty jedenácti závodníků v poli, naplnil ji nakonec jen sedmi jmény.

Na startu sprintu biatlonistek na 7,5 kilometru byly čtyři české reprezentantky pod vedení Tomáše Kašpara. Nejlepší z nich Anna Tkadlecová skončila s chybou na stojce 31., a to s odstupem více než dvou minut na první Švédku Ingelu Anderssonovou.

Ludmila Horká chybovala pětkrát a dojela na 48. místě. Tereza Vinklárková a Natálie Jurčová, které kvůli vleklým zdravotním potížím trénují až poslední měsíc a mají tak velké manko v přípravě, byly 60., resp. 71.

IBU Cup, v němž soupeří reprezentační zálohy a biatlonové naděje, se skládá z osmi kol. V příštím týdnu následuje druhá zastávka v italském Ridnaun, kde už budou k dispozici i Vítězslav Hornig a Petra Suchá, oba juniorští mistři světa ze smíšených štafet.

Zdroj
ČT sport, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články