Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Úspěšný start do MS v letním biatlonu. Hornig s Mikyskou dominovali supersprintu, Voborníková získala bronz

Vítězslav Hornig vyhrál na domácím mistrovství světa v letním biatlonu supersprint juniorů. Na trati v Novém Městě na Moravě uspěl ve finiši před reprezentačním kolegou Tomášem Mikyskou. V závodě juniorek získala bronz Tereza Voborníková.

Vítězslav Hornig
zdroj: ČTK autor: Libor Plíhal

Dvaadvacetiletý Hornig vedl díky dvěma úvodním bezchybným střelbám od začátku závodu, v závěru ale musel odolávat ataku reprezentačního kolegy Mikysky, kterého nakonec porazil o 1,4 sekundy.

"Vím, že Tomča ty finiše hodně umí, takže jsem se musel mačkat až na cílovou pásku, protože jsem nevěděl, jak daleko za mnou je. Ale pak už to byla euforie. Zlato na zimním mistrovství by bylo ještě lepší, ale letní mistrovství je taky paráda," řekl České televizi Hornig, jenž stejně jako Mikyska celkem třikrát chyboval na střelnici.

Úspěch domácích závodníků podtrhl čtvrtým místem Jonáš Mareček, český blok rozbil na třetím místě Rus Dmitrij Šamukajev.

"Je to moje první individuální medaile z letního mistrovství. Mrzí mě střelba, špatně jsem zareagovala. V posledním kole jsem se snažila, aby mě už nikdo nedojel," líčila v cíli vítězka kvalifikace Voborníková.

Závod vyhrála Ruska Anastasia Gorejevová před Lotyškou Salinou Bulinovou. Voborníková na vítězku ztratila 13,3 sekundy. Do třicetičlenného finále postoupilo všech šest Češek, druhá nejlepší byla patnáctá Gabriela Masaříková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články