Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

U biatlonistů končí asistent Bratli i šéf servisu Žídek

Po sezoně, která nebyla až tak úspěšná jako ty předešlé, nastávají avizované změny. Konkrétní obrysy? U biatlonové reprezentace skončil norský asistent mužů Anders Magnus Bratli a po třech letech i šéf servisu Tomáš Žídek. Za přípravu lyží bude zodpovědný opět Vojtěch Prášil, který u týmu pracoval již dříve dva olympijské cykly. Hlavní trenéři Nor Egil Gjelland u žen, respektive Zdeněk Vítek u mužů zůstali. O změnách v realizačním týmu informuje iDNES.cz.

Servisman Tomáš Žídek
zdroj: Petr Slavík

Bratli byl zodpovědný za běžeckou přípravu. "Anders je hrozně hodný a loajální člověk. Zodpovídal za techniku lyžování, jenže konečný efekt nebyl natolik výrazný, jak jsme očekávali," podotkl Rybář.

Nově bude Vítkovým asistentem Aleš Ligaun, který v minulé sezoně působil převážně u B-týmu. K áčku se vrátí také Prášil.

"Tom Žídek u týmu odvedl kus práce, rozešli jsme se v klidu. V průběhu této zimy jsme však nebyli se servisem spokojeni tak jako dřív," řekl předseda svazu Jiří Hamza.

"To rozhodně neznamená, že jsme jezdili špatně jen kvůli servisu. Ale dřív jsme mívali na závody lyže průměrné nebo výborné. Teď byly při porovnání s ostatními spíše průměrné nebo horší. Těch experimentů s lyžemi bylo v poslední sezoně najednou příliš," dodal.

Biatlonisté zaostávali zejména po běžecké stránce. Výsledkově se dařilo pouze Markétě Davidové, výsledkově šel nahoru třeba i mladík Jakub Štvrtecký. "Ostatní ženy s výjimkou Markéty šly výkonnostně dolů. Najet na jiný trénink u Markéty bylo něco jiného než u třicetileté Veroniky Vítkové, jejíž tělo bylo dlouhá léta zvyklé na něco jiného. I z toho se poučíme," uvedl sportovní ředitel svazu Ondřej Rybář.

Vedení biatlonových reprezentací detailně rozebralo, co se v sezoně i v přípravě odehrálo. "V nastavení poměru intenzit tréninku jsme částečně udělali chybu. Musíme to před další sezonou nastavit jinak. Tím mám na mysli poměr závodních intenzit s těmi základními a regeneračními a silovou přípravou," naznačil Rybář.

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články