Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Typický Oberhof. Déšť a vysoké teploty mění biatlonový program

Oberhof se opět ukázal ve svém tradičním světle. Kvůli příliš vysokým teplotám a dešti v dějišti nadcházejících závodů Světového poháru v biatlonu byli pořadatelé nuceni zkrátit program o jeden den. Němečtí organizátoři měli v minulých dnech kvůli nepříznivým podmínkám potíže s přípravou tratí, mezinárodní unie IBU proto rozhodla, že místo ve čtvrtek se začne závodit až v pátek.

Typický Oberhof: vítr, mlha a déšť
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Ve čtvrtek měli mít muži na programu sprint. Ovšem desetikilometrový závod se nově uskuteční až v pátek od 11:30. Následovat bude podle plánu ženský sprint na 7,5 km (14:15).

Od opatření si IBU slibuje menší zatížení trati a prostor pro lepší přípravu s využitím uskladněného sněhu. V průběhu týdne se má totiž podle předpovědí ochladit a teploty by mohly klesnout až k nule.

V sobotu se v Oberhofu uskuteční smíšené závody štafet a dvojic a úvodní pohárový díl v novém roce završí v neděli stíhací závody na 12,5 (ženy) a 15 km (muži).

Zpřísňují se koronavirová opatření

Kvůli koronavirové situaci nebudou smět být v ochozech druhým rokem v řadě diváci. IBU navíc oznámila zpřísnění pravidel oproti minulým týdnům a každý účastník bude muset při lednových akcích povinně absolvovat před vstupem do "bubliny" PCR test a uvnitř ještě jeden plus další antigenní.

Jak vypadal úvod sezony? Poslechněte si Biatlon fokus podcast:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články