Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tři české biatlonistky se vešly do dvacítky, stíhačku vyhrála Elvira Öbergová

Tři české reprezentantky se ve stíhacím závodu v Hochfilzenu vměstnaly do elitní dvacítky. Nejvýše stála bezchybná Tereza Voborníková na 11. příčce, šestnáctá dojela Jessica Jislová, devatenáctá Lucie Charvátová. Bodovala i Markéta Davidová na 35. místě. Vzestup formy potvrdila vítězstvím Švédka Elvira Öbergová, druhá byla v kariérním maximu Lena Haeckiová-Grossová ze Švýcarska, třetí byla první ze sprintu Norka Ingrid Tandrevoldová. Přímé přenosy štafet vysílá v neděli ČT sport a ČT sport Plus.

Voborníková se oproti sprintu zlepšila o pět míst především zásluhou dvaceti přesných ran. "Jsem fakt nadšená, naposledy jsem je dala jako dorostenka," podotkla Voborníková ke čtyřem nulám na střelnici. "Na trati jsme umírala a díky střelbě jsem se mohla posunout na to jedenácté místo," dodala.

Jislová musela na dvě trestná kola a z desátého místa po sprintu si pohoršila o šest příček. "Hrozně mě mrzí poslední rána na stojce. Ta tam měla padnout a možná by se poslední kolo jelo líp. Ale šestnácté místo je super," zhodnotila závod Jislová.

Charvátová se posunula o deset pozic dopředu a ukázala, jak jí tratě v Hochfilzenu vyhovují.

Davidová na každé střelecké položce zapsala jedničku. "Vleže mi nepadají první rány celou sezonu, jsou hrozně nízko. Mrzí mě to, nevím, čím to je. Za jedna je teď pro mě úspěch, protože teď nedokážu střílet dobře," uvedla Davidová, která se dokázala posunout po propadáku ve sprintu na bodované umístění.

Co se dělo na trati

Elvira Öbergová jela po startu v tandemu s vítězkou sprintu Ingrid Tandrevoldovou. Obě na první střelbě chybovaly a do čela šly přesně mířící Haeckiová-Grossová s Vittozziovou. Ze zadních pozic se dotahovaly Francouzky Simonová a Braisazová-Bouchetová.

Jislová, Voborníková i Charvátová se nemýlily, Jislová odjížděla dokonce jako sedmá. Davidová minula hned první terč, přesto si mírně polepšila na 43. místo.

Pole od sedmého místa bylo hodně vyrovnané a české trio se seřadilo výsledkově kolem patnácté příčky, byť nejely těsně za sebou.

Švýcarka Haeckiová-Grossová střílela přesně a rychle, pozadu ovšem o mnoho nezůstaly ani Vittozziová, Elvira Öbergová a Tandrevoldová. Na střelnici panovaly téměř ideální podmínky a první chybovala až šestá Braisazová-Bouchetová.

Bezchybné byly stále i první tři Češky, Davidové opět nevyšla první rána a pohybovala se na hraně bodovaných umístění. Charvátová vezla vláček i s Voborníkovou, Wiererovou a dalšími kolem třinácté pozice. Ještě před nimi se pohybovala Jislová.

Po třetí položce šly zpět do čela Elvira Öbergová s Tandrevoldovou. Přesnou rychlopalbu předvedla Hanna Öbergová. Voborníková střílela skvěle a vyšvihla se na dvanáctou pozici, Charvátová s Jislovou musely na trestné kolo. Davidová rovněž.

Tandrevoldová na poslední položce strávila příliš mnoho času a bezchybná Elvira Öbergová ji odjela. Třetí místo hlídala Haeckiová-Grossová.

Voborníková si poradila skvěle i s poslední stojkou a odjížděla desátá v kontaktu s devátou Gandlerovou. Charvátovou srazily dvě chyby a Jislovou jedna. I počtvrté zaznamenala jedničku Davidová.

Haeckiová-Grossová ve finiši porazila Tandrevoldovou, zatímco se v cílovém prostoru radovala Elvira Öbergová.

Výsledky stíhacího závodu žen v Hochfilzenu

Ženy (10 km): 1. E. Öbergová (Švéd.) 29:44,6 (1), 2. Häckiová-Grossová (Švýc.) -11,2 (1), 3. Tandrevoldová (Nor.) -13,9 (1), 4. Vittozziová (It.) -32,0 (1), 5. Simonová (Fr.) -1:01,5 (1), 6. H. Öbergová (Švéd.) -1:14,6 (0), ...11. Voborníková -2:00,1 (0), 16. Jislová -2:56,6 (2), 19. Charvátová -3:16,5 (3), 35. Davidová (všechny ČR) -4:08,7 (4).

Průběžné pořadí (po 5 z 21 závodů): 1. Tandrevoldová 271, 2. Jeanmonnotová (Fr.) 251, 3. Vittozziová 249, 4. Knottenová (Nor.) 235, 5. E. Öbergová 228, 6. Voigtová (Něm.) 221, ...23. Jislová 74, 27. Voborníková 66, 40. Charvátová 34, 41. Davidová 33.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články