Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Gjelland o Davidové: Musíme zůstat pozitivní. Vypadá to hůře, než to je

Jessica Jislová bude do stíhačky Světového poháru v Hochfilzenu startovat nejvýše z českých reprezentantů. Ve sprintu obsadila po bezchybné střelbě desátou příčku a na vítěznou Norku Ingrid Tandrevoldovou bude vyjíždět s mankem necelé minuty. V závodu se ukáže i Markéta Davidová, které se ale v pátek nedařilo. Ještě předtím však vyrazí na trať biatlonisté. Třiadvacátý Michal Krčmář má na Nora Tarjeie Böa ztrátu téměř minuty a půl. Přímé přenosy sledujte od 12:10 a 14:30 na ČT sport a ČT sport Plus.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

Jislová se dostala do první desítky počtvrté v kariéře. Naposledy byla šestá v předminulé sezoně ve sprintu v Oslu.

"Pravda je, že nástřel byl zmatečný. S Makulou (Davidovou) jsme se ještě úplně na konci vracely, protože vítr se otočil. Myslím si, že to bylo dobře," řekla v rozhovoru pro ČT sport.

Stejnou podmínku pak měla v závodě a věděla, jak na to reagovat. "Byla jsem taková nejistá, trochu nervózní, ale jelo se mi moc hezky, takže jsem ráda," pokračovala Jislová.

Stejně jako další závodnice se v Hochfilzenu cítila zadýchaná. "Nezdá se to, ale ten tlak je tady takovej zvláštní. Lyže jsem měla dost dobrý, jsem spokojená."

S jednou chybou se dařilo také šestnácté Tereze Voborníkové. "Cítila jsem se určitě lépe než v Östersundu. Měly jsme bezvadné lyže, takže to pro mě bylo pocitově oproti minulému sprintu z nuly na sto."

Je nám líto, video expirovalo.
Zdeněk Vítek o své roli v biatlonovém světě

Přesně věděla, kde na střelbe vleže chybovala. "Mrzí mě to. Střílela jsem hodně pomalu, chtěla si to hlídat, ale ta jedna mi tam utekla na šest hodin. Jsem tady maličko výš a je to fakt cítit. Většinou se říká, že po třetí ráně člověku dojde dech, a je to opravdu tak," doplnila.

Bodovala také ještě devětadvacátá Lucie Charvátová. "Jelo se mi dobře, Hochfilzen je opravdu mé oblíbené místo. Na střelbě mi došel dech, člověk musí být precizní, opravdu to dělá svoje." - Charvátová

Naopak Markétě Davidové se nedařilo, když po čtyřech trestných kolech obsadila 47. místo. Zaznamenala tak zatím nejhorší výsledek v sezoně. Trenér Egil Gjelland ale řekl, že to "vypadá hůře, než to je."

"Markéta tvrdě pracuje, dobře běhá. Je ale těžké jít do posledního kola, když máte za sebou čtyři trestné okruhy. Jste zklamaný a není snadné se zmáčknout na maximum. Celkově to byla špatná střelba. Musíme ale zůstat pozitivní, pokračovat v práci a tohle se otočí. Je potřeba se dívat dopředu a nezůstat v negativech. Může se to otočit už v sobotu," prohlásil Gjelland.

Michal Krčmář minul na střelnici hned první ránu a chyby se nevyvaroval ani při stojce. Přesto se v závěrečném kole posunul o šest míst.

"Byl to typický závod v Hochfilzenu. První závod tu prostě bolí, je nepříjemný. Pocity na trati jsou pro každého těžší. V tom se to asi každý rok opakuje," podotkl Krčmář.

"Ale mrzí mě střelnice. Jsem tam pomalý, ale nedovedu si teď dovolit něco rychlejšího, něc víc. Byla by tam hrozná míra rizika a bojím se, že by to nedopadlo dobře. Takže potřebuju získat sebevědomí ne co se týče kvality, ale v rychlosti a rytmu. Když jsem tam přes minutu na dvě položky, tak si pak můžu vytrhnout nohy a stejně to nepomůže," dodal.

Z Čechů bodoval ještě Adam Václavík na 33. příčce. Jonáš Mareček obsadil 42. a Jakub Štvrtecký 49. místo. 

"Celkově je ta střelba hrozná. Necítím to a nevím proč. Na stojce jsm stál a nešlo mě spustit. Samotného mě to štve. Lyže jsme měli super, na trati to bylo lepší, ale ta střelnice je heozná," řekl Štvrtecký po třech chybách. 

"Kuba to rozjel svižně, ale jedeme rychlostní závod, a když tam dá člověk hůř jak jednu chybu, tak prostě není šance," dodal trenér Michael Málek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články