Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér biatlonistů Málek: Z kluků teď spadla nervozita a vědí, že na to mají

Michal Krčmář obsadil na mistrovství světa 14. místo ve sprintu, další český reprezentant Jakub Štvrtecký skončil hned za ním. Podle trenéra biatlonistů Michaela Málka je těmito výsledky od čeho se odrazit, potěšil ho zejména rychlý běh. Štvrtecký byl sedmý nejrychlejší, Adam Václavík devátý. Málek doufá, že ve čtyřpoložkové stíhačce v neděli Češi zlepší střelbu a budou se závodním polem posouvat. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih sprintu biatlonistů MS v Oberhofu

"Kluci na trati vypadali velmi solidně. Škoda střelnice, ale to nemůžeme omlouvat, je to mistrovství světa. Byli bychom rádi, kdyby to bylo trochu lepší, ale uvidíme, je to začátek. Z kluků mohla spadnout první nervozita, vědí, že na to mají a jdeme dál," hodnotil Málek pro vysílání České televize.

Stříbrného olympijského medailistu z roku 2018 Krčmáře připravily o lepší umístění dvě chyby vleže, na vítěze ztratil 1:44 minuty. Před nedělním stíhacím závodem zaostává o 35 sekund za první desítkou.

"Nula vždycky potěší. Ta ležka, já to viděl na trati z obrazovky, tam to bylo šedé, zabarvené. Michal ví, že dobrou střelbou se může posouvat jedině dopředu," uvedl Málek.

Štvrtecký absolvoval o jedno trestné kolo více, ale z českých reprezentantů byl nejrychlejší. Celkově měl sedmý běžecký čas, v závěrečném okruhu byl dokonce čtvrtý nejrychlejší.

Díky tomu se po druhé položce posouval pořadím vzhůru a nakonec skončil jen šest desetin sekundy za zkušenějším kolegou z národního týmu.

Patnácté místo je pro Štvrteckého druhým nejlepším výsledkem v kariéře. Ve Světovém poháru byl jen jednou lepší, když skončil v této sezoně osmý ve sprintu v Hochfilzenu.

"Kuba už v této sezoně měl několik podařených běžeckých závodů. Je paráda, že to takhle vyjde na aboslutním vrcholu. Zase si musíme povzdechnout, kéž by to bylo na takovou konkurenci o jednu chybu míň," uvedl Málek.

Z českého týmu nejlépe rozjel závod Adam Václavík a po nule vleže byl na průběžném osmém místě. Pak však třikrát minul vestoje a propadl se na 24. příčku.

"Loni jsem si to zažil u Mikuláše Karlíka na olympiádě, pak ta trojka přišla, je to trochu zakletý. Zase opět škoda. Na druhou stranu běžel Adam velice dobře, teď se s tím poprat, v tréninku jim to tady jde," chválil trenér biatlonistů.

Johannes Bö
zdroj: ČTK/AP

Do stíhacího závodu proklouzl z posledního 60. místa Tomáš Mikyska. "Je to pěkné mít tam čtyři Čechy. Nový závod, čtyři položky, uvidíme a budeme doufat, že to kluci zvládnou trochu lépe na střelnici," sdělil Málek.

Nekvalifikoval se Jonáš Mareček, který skončil osmašedesátý.

Sprintu naprosto dominovali Norové.

Za suverénem této sezony Johannesem Böem skončil s odstupem 14,8 sekundy jeho starší bratr Tarjei, bronz získal Sturla Holm Laegreid. Norové celkově obsadili pět z prvních šesti míst.

"Jsem velmi šťastný, byla to zajímavá trať s mlhou, nervozitou z prvních individuálních závodů na mistrovství světa. Jsem spokojený," řekl Johannes Bö pro ČT sport.

"Minul jsem jednou, na stojce už mlha nebyla, takže celkově to dobré," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po sprintu biatlonistů MS v Oberhofu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články