Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Teoreticky můžu vyhrát každý závod, vtipkoval sebevědomý Šlesingr

Praha - Česká biatlonová jednička Michal Šlesingr si přeje dovršit hattrick. Dvakrát za sebou se umístil v první desítce celkového pořadí světového poháru a nyní se cítí neméně dobře připravený. Na běžeckých tratích se zastávkami na střelnici se pokusí uspět i na domácím mistrovství světa, které se uskuteční v Novém Městě na Moravě.

"Natrénováno mám stejně dobře jako v posledních letech," řekl Šlesingr, než odletěl s klidným svědomím do Östersundu, kde sezona vypukne. Pokud by navázal na uplynulé dva ročníky světového poháru, opět by patřil mezi elitní desítku. "Hattrick bych si určitě přál. Jsem v širší špičce. Nechci se chvástat, ale ukazuje to nějakou rozumnou kvalitu, ale že bych se cítil jako hvězda, tak to ne," doplnil.

Rád by v jednotlivých závodech atakoval stupně vítězů. "Teoreticky můžu vyhrát každý závod a prakticky, když to půjde, tak každý druhý," vtipkoval Šlesingr. Vážně ale dodal, že doba, kdy vládli biatlonistům Nor Ole Einar Björndalen a Francouz Raphael Poirée, za kterými zela velká díra, je dávno pryč. "Teď je špička kompaktní a vyhrát může třicet lidí. Navíc je sezona dlouhá a náročná," řekl český biatlonista.

Po letní tréninkové dřině, kterou si vzhledem ke své zálibě v adrenalinových sportech zpestřil tzv. base jumpem, skokem s padákem ze skály, se už těšil na sezonu. "Pro většinu sportovců je závodění zadostiučinění, kvůli kterému trénují. Jsou tací, kteří se rádi dřou jak psi a závodit by ani nemuseli, ale to já nejsem. Já mám radši, když dokážu vynaložené úsilí někde prodat," řekl závodník žijící v Letohradu.

Sezonu možná na přelomu ledna a února krátce přeruší. Na svět totiž přijde jeho první potomek. "Je to další krok do neznáma, nedokážu říci, jak to na mě zapůsobí, ale na tu roli se těším," řekl Šlesingr. "Neumím si představit, jestli mě to uklidní a budu na závodech v pohodě a bude to přínosem, nebo budu chtít být víc doma."

Je nám líto, video expirovalo.
Češi před startem SP v biatlonu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články