Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tarjei Bö zapomněl na trestné kolo. Aspoň se diváci mohli zasmát, podotkl s nadhledem

Podobná věc se stane v biatlonovém světovém poháru opravdu zřídkakdy. Po jedné chybě na střelnici má ve sprintu obvykle následovat trestné kolo. Tarjei Bö byl ovšem tak zabrán do závodu v Oberhofu, že na tuto podstatnou záležitost zapomněl a uvědomil si to až ve sjezdu za arénou. Nevzdal se však a závod dokončil podle pravidel.

Tarjei Bö kličkuje zpět na stadion na trestné kolo
zdroj: ČTK/DPA

Na položku vestoje přijížděl jako nejvážnější pronásledovatel dosud vedoucího Martina Fourcada. Musel sestřelit všech pět terčů, pekelně se soustředil, ale třetí ranou minul. K překvapení všech se ovšem sebevědomě vydal rovnou na trať.

"Je to smutný příběh. Byl jsem tak soustředěný na boj o pódium, že jsem si vzpomněl až v půlce sjezdu za střelnicí, že musím na trestné kolo," popsal v cíli.

Oberhofská střelnice je zrádná v tom, že za ní následuje velký sešup dolů. Návrat tak nebyl pro norského závodníka vůbec snadný. "Musel jsem se otočit a kličkovat mezi závodníky. Ano, ztratil jsem tam hodně," posteskl si.

Je nám líto, video expirovalo.
Tarjei Bö a zapomenuté trestné kolo

I s jednou chybou mohl stále pomýšlet hodně vysoko, možná i na stupně vítězů. Nakonec z toho však v cíli byla ztráta bezmála dvou minut na vítěze a 24. pozice.

Bratr lídra seriálu Johannese, který v Německu nestartuje, bral celou záležitost s úsměvem. Přiznal, že něco podobného se mu stalo vůbec poprvé v kariéře.

"Taková hloupost se mi ještě nestala. Bylo to ale aspoň povedené pro diváky, mohli se zasmát," dodal Tarjei Bö.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články