Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Také biatlonistky zajely slušnou štafetu. Charvátová finišovala šestá

České biatlonistky přidaly k pátému místu, kterého v Kontiolahti dosáhli muži, ve štafetě celkovou šestou příčku. Kvarteto Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Markéta Davidová a Lucie Charvátová zaostalo více než tři minuty za vítěznými Švédkami.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK / PR / Petr Slavík/Český biatlon

České biatlonistky zcela nenapodobily své mužské kolegy, ale v Kontiolahti neodjely špatný závod. S výjimkou nepovedeného úseku Terezy Voborníkové se všem závodnicím podařilo na trati nepropadnout a Lucie Charvátová mohla v závěru finišovat pro šestou příčku.

"V posledním kopci jsem nechala vše, co jsem měla. Nečekala jsem, že dokážu stáhnout tři závodnice. Skvělé," hodnotila v cíli Charvátová. "Poprvé v životě si připadám jako právoplatný člen štafety. Přála bych si, aby to takhle pokračovalo," usmála se.

Jak závod probíhal?

Češky chtěly napodobit své mužské kolegy a dostat se mezi světovou špičku. A první úsek dopadl příznivě: Jessica Jislová zastřílela jen s jednou chybou a i dle vlastních slov přidala nebývale rychlý běh. Jenže druhý úsek se českému týmu nepovedl a Tereza Voborníková, která na trati bojovala s únavou, se propadla až za hranu nejlepší dvanáctky.

Markéta Davidová situaci trochu vylepšila na třetím úseku, kde se jí podařilo velmi rychle střílet – i s jedním dobitím za 30 vteřin. "Není to špatné, i když mi nepřišlo, že jsem se to snažila dělat (extra) rychle," hodnotila v cíli. "Štafety se vždy běhají rychle, na mě až moc. Bolelo to dost," přiznala česká jednička.

Lucie Charvátová poté přidala svůj tradičně velmi slušný běh a v závěru posunula české barvy až na konečnou šestou pozici. Také ženský tým se tak v Kontiolahti vešel mezi širší biatlonovou špičku.

Jednoznačnými vítězkami jsou švédské biatlonistky, za které zkušeně závěrečný úsek odjela Elvira Öbergová. Za Švédskem se seřadily reprezentace Německa a Norska.

SP v biatlonu v Kontiolahti (Finsko):

Ženy- štafeta 4x6 km: 1. Švédsko (Perssonová, Magnussonová, H. Öbergová, E. Öbergová) 1:14:59,8 (0 trest. okruhů + 6 dobíjení), 2. Německo (Weidelová, Schneiderová, Voigtová, Herrmannová-Wicková) -28,1 (0+6), 3. Norsko (Knottenová, Lienová, Femsteineviková, Tandrevoldová) -31,5 (0+3), 4. Francie -1:30,0 (0+7), 5. Švýcarsko -1:48,5 (0+8), 6. Česko (Jislová, Voborníková, Davidová, Charvátová) -3:13,1 (0+9).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články