Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Suverénní Eckhoffová válcuje Oberhof, Davidová dojela v TOP 10

Šesté vítězství sezony si ve sprintu v německém Oberhofu připsala Tiril Eckhoffová. V závodu Světového poháru za ní s odstupem více než 40 sekund skončila desátá Markéta Davidová. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tiril Eckhoffová
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Davidová udělala dvě chyby, celkově skončila desátá. "To zní dobře, ale první rána vstoje, prostě jsem to přemáčkla a vyšlo to do země. To mě mrzí, protože jsem si věřila, že by to mohlo i spadnout. Běželo se mi líp než sprint minulý týden, za to jsem ráda. Ale už se těším, až odsud odjedeme," uvedla.

"Do desítky je všechno strašnej úspěch, ale tohle mě mrzí. Prostě se to stalo a mrzí mě, že se to stalo," dodala k chybě na stojce.

Druhá Dorothea Wiererová byla o devět sekund pomalejší, než Eckhoffová, i když na rozdíl od ní neudělala ani jednu chybu. Třetí skončila Rakušanka Lisa Theresa Hauserová. 

V čele seriálu se před Eckhoffovou stále drží její krajanka Marte Olsbuová Röiselandová, která byla osmá.

Organizátoři řešili pár desítek minut před startem závodu nezvyklou záležitost. Museli pokácet jeden ze stromů, které lemují trať, protože ho pod náporem nově napadaného sněhu vyhodnotili jako potenciálně nebezpečný. 

Ještě dopoledne panovalo v Oberhofu klasické počasí, jež rámovala typická mlha, před závodem se ale umoudřilo a vyloženě nezlobil ani vítr.

Charvátová nerozjela závod vůbec špatně, navíc na první položce chybovala až u posledního terče. A vzhledem k tomu, že na stojce přidala jen jednu trefu vedle, mohla se po delší době těšit na lepší výsledek v podobě 29. místa.

"Samozřejmě je to malé pozitivum, které se bude doufám v dobré obracet. Je to pro mě těžká sezona, vůbec se mi nedaří a jsem z toho psychicky na dně. Není to u mě, že bych střílet neuměla, ale nedokážu se s tím nějak poprat," řekla upřímně.

"Chci poděkovat fanouškům, jsem za to vděčná, že stále dostávám příležitost. Můj plán je vždy jednoduchý: na nic nemyslet, být tam sama za sebe a předvést to nejlepší, co ve mně je. Asi si připouštím větší tlak, a to je pro mě obtížné a nedokážu se z toho dostávat," dodala Charvátová.

Jislová zastřílela za dvě, druhá zastávka na střelnici ale dopadla o mnoho lépe a dál mohla pokračovat už bez trestného kola. "Na ležce nevím, co se stalo. Dnes mám dost dobrý pocit z toho, jak jsem jela na trati. Cítila jsem se líp, než v minulých závodech," hodnotila 49. biatlonistka 7,5kilometrový závod.

Stoprocentně, ale na první ležce, střílela i Puskarčíková a stejnou pětku dole si zopakovala i ve druhé střelbě.

Sport
zdroj: ČT4

"Za dvě nuly jsem fakt ráda, to už se mi hodně dlouho nepovedlo. Jelikož jsem cítila, že to na trati vypadá, jak to vypadá. Necítím se vůbec dobře, připadám si, jako bych měla o sto kilo víc. Vůbec nemám sílu, jak zrychlit přechody," vysvětlovala 45. Puskarčíková.

Davidová vyjížděla do závodu nezvykle až z osmé desítky s číslem 75., nechala jeden nesestřelený terč, a tak musela 150 metrů kroužit navíc, stejnou porci si zopakovala a ze střelnice odjížděla značně nespokojená.

Přitom běžecky česká jednička opět válela, byla čtvrtou nejrychlejší ženou na trati a celkově desátá, což je její šesté umístění v TOP 10 sezony. Pátá česká závodnice Tereza Vinklárková byla se čtyřmi minelami až devadesátá.

V pátek a sobotu jsou v Oberhofu na programu štafety, další díl SP uzavřou nedělní závody s hromadným startem, ten ženský i s Davidovou. Následovat bude italská zastávka v Anterselvě.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Ženy - sprint (7,5 km): 1. Eckhoffová (Nor.) 22:33,8 (1 trest. okruh), 2. Wiererová (It.) -9,3 (0), 3. Hauserová (Rak.) -12,6 (0), 4. Braisazová-Bouchetová -19,4 (0), 5. Chevalierová-Bouchetová (obě Fr.) -23,5 (1), 6. Preussová (Něm.) -33,5 (1), 7. H. Öbergová (Švéd.) -38,2 (1), 8. Röiselandová (Nor.) -40,4 (2), 9. Schwaigerová (Rak.) -41,0 (0), 10. Davidová -41,8 (2), ...29. Charvátová -1:28,6 (2), 45. Puskarčíková -1:53,2 (0), 49. Jislová -1:56,8 (2), 90. Vinklárková (všechny ČR) -4:08,8 (4).

Průběžné pořadí SP (po 12 z 26 závodů): 1. Röiselandová 543 b., 2. Eckhoffová 526, 3. H. Öbergová 502, 4. E. Öbergová (Švéd.) 409, 5. Wiererová 404, 6. Preussová 385, ...9. Davidová 333, 54. Puskarčíková 40, 56. Charvátová 37, 64. Jislová 20.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články