Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Štvrtecký selhal na stojce, stíhačku v Lenzerheide vyhrál Němec Riethmüller

Až do třetí střelecké zastávky se držel Jakub Štvrtecký ve hře o medaili ve stíhacím závodě na juniorském mistrovství světa biatlonistů. Na obou položkách vstoje stříbrný medailista ze sobotního sprintu třikrát chyboval a propadl se až na konečnou šestnáctou pozici. Vyhrál Němec Danilo Riethmüller.

Mikuláš Karlík si šanci na medailové umístění odstřelil už třemi chybami na úvodní položce a dojel devátý, o příčku za ním finišoval Vítězslav Hornig. Čtvrtý Čech na startu Tomáš Mikyska byl devatenáctý.

Závod nevyšel favorizovanému Vebjörnu Sörumovi, který minul pět terčů a skončil šestý za svým reprezentačním kolegou Fredrikem Qvistem Bucher-Johannessenem.

Ten jako jediný ze špičky zastřílel čistě a ačkoliv startoval až ze 22. místa, po závěrečné střelbě dokonce vedl. V posledním kole mu ale došly síly.

Zásluhou stoprocentní střelby ovládla Ruska Anastasia Ševčenková po sprintu i stíhačku a v Lenzerheide vybojovala druhé individuální zlato. Pozice ze soboty obhájily i druhá Norka Asne Skredeová a bronzová Bulharka Milena Todorová, vítězka individuálního závodu.

Tereza Vinklárková neudržela šesté místo ze sprintu a po třech chybách na stojce finišovala jako třináctá. Tereza Voborníková si polepšila ze 38. na 17. místo, do nejlepší dvacítky se vměstnala i devatenáctá Klára Polednová. Petra Suchá obsadila 23. příčku.

Další druhé místo pro českou výpravu vybojoval dorostenec Ondřej Mánek. Ve stíhacím závodě neminul ani jeden terč a nestačil pouze na vítězného Nora Martina Nevlanda. Do elitní desítky se vměstnali ještě šestý Jonáš Mareček a desátý Josef Kabrda.

Mánek zopakoval umístění ze sprintu i ze štafety, kterou tvořil s Kabrdou a Marečkem. Česko odjelo díky němu a Štvrteckému ze Švýcarska se čtyřmi stříbry. O prvenství mezi zeměmi se podělily Norsko a Rusko s bilancí 5-3-1 ze 16 závodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články