Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Štvrtecký je v nominaci pro Nové Město, chybí nemocná Jislová

Čeští biatlonoví diváci uvidí v Novém Městě v akci nadějného juniora Jakuba Štvrteckého. Kdo naopak bude na upravené trati chybět, je Jessica Jislová. Startovat jí nedovolí nemoc.

Jakub Štvrtecký
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Trenér mužů Zdeněk Vítek se Štvrteckým a Krčmářem nominoval Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra a Adama Václavíka. Norský kouč českých žen Egil Gjelland vedle Vítkové bude spoléhat na Markétu Davidovou, Lucii Charvátovou a Evu Puskarčíkovou.

Češi nenaplní kvótu deseti startujících. Kvůli nemoci totiž nebude startovat Jessika Jislová. "Doufáme, že ostatní děvčata vydrží zdravá, protože Veronika, Eva i Markéta jsou trochu nachlazené. Holky mají rýmu, pobolívá je v krku, ale děláme maximum, aby u nich nemoc nepropukla. Věříme, že do pátečních sprintů máme ještě čas," popsal asistent Jiří Holubec.

Poslechněte si nový díl Biatlon fokus podcastu.

Zatímco náhradu za Jislovou trenéři nemají, nachlazeného Tomáše Krupčíka nahradí Štvrtecký. Juniorský závodník se podílel na 7. místě štafety v Hochfilzenu a dostal znovu šanci. "Kuba se s námi připravoval často i během léta, takže jeho schopnosti dobře známe," vysvětlil Vítek.

Ve čtvrtek (muži) a v pátek (ženy) jsou na programu sprinty, v sobotu stíhací závody a soutěžní víkend zakončí den před Štědrým dnem závody s hromadným startem.

Je nám líto, video expirovalo.
V Novém Městě se změnila trať, přibyl i těžký úsek
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články