Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Stíhací závody v Ridnaun ovládli Morozovová a Dale. Čtyři Češi bodovali

Rusky opanovaly stíhací závod žen IBU Cupu v italském Ridnaun. Stejně jako ve sprintu zvítězila první žena tabulek Anastasiia Morozovová, na stupně vítězů ji po dobrém finiši doprovodily Victoria Slivková a Světlana Mironovová. Závod mužů vyhrál Nor Johannes Dale. Českým biatlonistům se dařilo, na body dosáhly Anna Tkadlecová, Ludmila Horká, Milan Žemlička a Vítězslav Hornig.

Sport
zdroj: ČT4

Morozovová na střelnici v závodě třikrát chybovala, ale náskok ze sprintu a dobrý běh jí stačily na druhé vítězství v seriálu. Udržela si také vedení v seriálu. Druhá byla jediná přesná střelkyně závodu Slivková. Na to, kdo dosáhne na bronz, pak Rusky čekaly skoro minutu. Nakonec třetí Mironovová běžela ze všech nejrychleji a v posledním kole stáhla dvacet vteřin na Ukrajinku Zhuravokovou.

Češkám se poměrně dařilo, Anna Tkadlecová vylepšila pozici ze sprintu o dvě příčky na 25. místo, Ludmila Horká sice musela na pět trestných kol, i tak se ale posunula o jedenáct míst na 34. příčku.

První místo ze sprintu udržel ve stíhačce i Nor Johannes Dale, kterého dva úspěchy katapultovaly v žebříčku o třináct míst vzhůru. Dvě druhá místa v Ridnaun pak bohatě stačila Rusovi Antonu Babikovovi, aby uhájil vedení v seriálu. Na třetí příčku vystoupal z osmého místa Francouz Simon Fourcade, starší bratr nejlepšího současného biatlonisty Martina Fourcada.

O dvě místa na konečné 32. si polepšil Milan Žemlička a zejména díky vysokému počtu závodníků, kteří neodstartovali, se na body katapultoval i Vítězslav Hornig, se třemi chybami byl 37.

IBU Cup bude pokračovat 19. prosince individuálními závody v rakouském Obertilliachu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články